dag 1

datum zo 14-07-14
van – naar Utrecht – Guayaquil
verblijf hotel Continental

Dag 1 is weinig interessant, want alleen de vliegreis. Vermoeid komen we ’s avonds aan in een warm Guayaquil. We eten en drinken wat bij het hotel en duiken al redelijk snel het bed in om zo snel mogelijk de jet lag weg te werken.

 

dag 2

datum ma 15-07-14
van – naar Guayaquil
verblijf hotel Continental

Guayaquil is niet vreselijk op toeristen gericht, maar zo een dagje hier kun je je prima vermaken. Uiteraard gaan we net als de vorige trip eerst naar het parkje met drie namen – Parque Bolivar, Parque Seminario of Parque Iguana – waarvan de laatste naam het beste blijft hangen.  Want het park zit bomvol met leguanen, in de bomen op het gras, overal waar je kijkt. Prachtige beesten, absoluut niet onder de indruk van al die mensen die naar ze staren, al dan niet door de lens van een camera.

Het is maar een heel klein parkje, maar op spuugafstand van het hotel en erg leuk. Prachtige bomen, naast de leguanen ook nog stapels schildpadden. En altijd weer een stoere, bewapende beveiligingsman om te zorgen dat je niet op het gras loopt of de beestjes aanraakt.

We lopen vervolgens relaxt langs de Malecón 2000. Wel wat truttig, maar het is wandelgebied, lekker langs de rivier en met uitzicht op de kleurrijke Las Peñas. De oudste wijk van Guayaquil ligt op twee heuveltjes en ziet er uit alsof iemand zijn felgekleurde blokkendoos heeft omgekieperd.

Daar aangekomen zweten we ons te pletter als we de ruim 400 (genummerde) treden omhoog gaan. Dat levert wel een prachtig uitzicht op over de stap en de rivier. We lopen weer terug en besluiten hier vanavond weer terug te komen: er zitten hier genoeg kleine restaurantjes met een hoop meer sfeer dan het hotel.


lees verder: dag 3