dag 14

datum za 27-07-2013
van – naar Guayaquil – Cuenca
verblijf niet genoteerd, maar we denken redelijk zeker te weten dat het Hostel Orquidea was

De bus

Afgelopen is het met het luxe vervoer, de komende weken laten wij ons vervoeren per bus. Geen probleem hoor, de bussen in Ecuador zijn goed geregeld en heel goedkoop.  Meestal met luide muziek en/of een slechte film en meestal met redelijke beenruimte. Zolang je overdag reist en je niet de beginnersfout (zoals wij de vorige keer) maakt om je handbagage in het bagagerek op te bergen is het ook relaxt en veilig. Het kost meestal ongeveer een dollar per uur rijden.

Deze ochtend rijden we in een uur of vijf van Guayaguil van Cuenca en we zien het landschap om ons heen veranderen. We rijden namelijk van de kust de Andes in. Geen verkeerde uitzichten dus! Vooral het stuk langs Cajas national park is erg mooi. Dat belooft wat voor morgen, want dan wilen we Cajas gaan bezoeken.

Cuenca een beetje verkennen

’s Middags lopen we door Cuenca. De derde stad van Ecuador, na Guayaquil en Quito, heeft in het oude centrum heel veel koloniale gebouwen en ademt een relaxte sfeer uit.

We lopen wat rond, bewonderen kathedralen en koloniale huizen, maar zijn ook wel weer even blij als we een rustig plekje aan het water vinden. Hier zien we diverse snelwandelaars langskomen. Snelwandelen schijnt hier enorm populair te zijn dankzij de olympisch én wereldkampioen snelwandelen Jefferson Perez Quezada die uit Cuenca komt. Ik vind het er vooral niet uitzien.

 

tekst en foto’s volgen
lees verder: dag 15