dag 15

datum zo 28-07-2013
van – naar Cuenca & Cajas National park
verblijf niet genoteerd, maar we denken redelijk zeker te weten dat het Hostel Orquidea was

Caja national park

We stappen weer op de bus in de richting Guayaquil en stappen na een half uurtje uit vlak bij de ingang van Cajas national park. Je zit hier op bijna 4 km hoogte, dus je merkt er maar weinig van dat je zo dicht bij de evenaar zit. De wind waait hier genadeloos en ondanks het lekkere zonnetje hebben we het alles behalve warm. Ik ben blij met het stupide elastiekje dat ik ooit aan mijn hoed heb gezet, want de wind wil mijn hoed overal behalve op mijn hoofd hebben.

We bezoeken uiteindelijk alleen het noordelijke stukje van het park rond Laguna Toreadora bij het bezoekerscentrum. Maar dat is al een pittige wandeling, voor andere tochten moet je een meerdaagse trip met gids gaan maken. Zou ook leuk geweest zijn, mochten we ooit nog eens terugkeren naar Ecuador, wie weet…

De sfeer op de páramo doet me meer denken aan bijvoorbeeld Schotland dan andere stukken van Ecuador. Maar het is toch ook wel weer heel anders. Vooral de meters hoge behaarde bloemstengels van de Puya Clava Herculis  zijn een bizarre verschijning. In contrast steken de andere opvallendste bloemetjes maar net boven de grond uit.

Er zouden een hoop vogels zijn in Cajas, je zou condors of kolibries tegen kunnen komen. Condors hebben we hier niet gezien. Een kolibrie geloof ik wel, maar die was wel weer zo snel weg dat ie niet te fotograferen was.

Na een wandeling van ruim 2 uur zijn we zo koud geworden dat we besluiten de bus richting Cuenca maar weer eens aan te houden.

Terug in Cuenca

We lopen nog maar weer eens wat meer door de oude binnenstad en genieten van de sfeer en de kleurrijke oude koloniale gebouwen.

We eindigen de dag met een heerlijke traditionele maaltijd, met popcorn in de soep. Echt beter dan croutons! Waarschuwing: als je hete saus bij je soep krijgt, begin niet te woest het aan je soep toe te voegen. Kleine beetjes en tussendoor proeven als je niet spontaan wilt ontbranden.

lees verder: dag 16