dag 25

datum wo 07-08-2013
van – naar Mindo – Quito
verblijf Plaza del Teatro

Terug in Quito

Al vroeg zitten we in de bus naar Quito, en het is niet heel ver dus om kwart over 9 zijn we al in ons hotel ingecheckt. Wel lekker, zo hebben we de hele dag in Quito. Het is wel weer een beetje puffen en hijgen in de dunne lucht, maar gelukkig heb ik er nu veel minder last van dan de vorige keer.

De vorige keer waren we hals over kop van zeeniveau naar Quito op bijna 3km hoogte gevlogen, toen waren we in de stress om dat we Harold naar het ziekenhuis moesten brengen, uitgedroogd omdat we te weinig gedronken hadden… dan is het moeilijk wennen aan de grote hoogte. Nu merken we het ook wel, maar nu hebben we Mindo als tussenstap gehad en zijn we met de bus rustig verder omhoog geklommen.

We lopen vanochtend lekker rond in het oude deel van de hoofdstad met zijn koloniale gebouwen, op en neer gaande wegen en trappen, en bonte verzameling van straatverkopers en andere mensen. Er valt genoeg te zien.

De basiliek

’s Middags gaan we naar de Basilica, een vrij nieuw maar prachtig gebouw. We wanen ons weer een beetje op de Galápagos als we zien dat de gargoyles hier vervangen zijn door o.a. pelikanen, boobies en fregatvogels. Het uitzicht vanaf de torens is prachtig, Jurjan klimt helemaal tot bovenin, maar die laatste ladders zijn toch niet helemaal aan mij besteed! Doorzichtige treden brrrr.

lees verder: dag 26 & 27