dag 8

datum zo 21-07-13
van – naar Isla Isabela – Elizabeth bay & Punta Moreno (Isla Isabela)
verblijf The Beagle (boot)

Met de dinghy door de mangroves van Elizabeth Bay

We beginnen vandaag weer met een tocht in de dinghy. Deze keer door de mangroves bij Elizabeth Bay. Er zijn verschillende types mangrove, ik weet dat we rode, zwarte en witte mangrove gezien hebben deze reis. Maar ik ben even kwijt hoe je ze ook al weer uit elkaar houdt en welke dit nou is, ik geloof rode.. alhoewel je zou zeggen dat ie groen is.

Sommige stukken water in de mangrove zijn zo ondiep dat we niet met de motor kunnen varen. Dus wordt er gepeddeld en dobberen we in een heerlijke stilte rond. We zien zeeleeuwen en zeeschildpadden. Dan valt op dat zo’n zeeschildpad toch een stuk kleiner is dan je denkt door je snorkelbril, maar zeker niet klein.

Een paar keer zien we groepen roggen onder ons bootje door glijden. Daar een echt mooie foto van maken lukt ons niet, maar het heeft iets heel onwerkelijks.

Snorkelen

Over het snorkelen valt vandaag niet zoveel te melden, behalve dan dat het heerlijk blijft en niet gaat vervelen.

De zwarte lava velden bij Punta Morena

Na een stuk varen gaan we bij Punta Morena weer aan land. We gaan hier een heel stuk lopen over de uitgestrekte lava velden. We lopen richting de vulkaan waar het allemaal uitgekomen is, de Sierra negra, de zwarte berg. Ook de lava is zwart, overal waar je kijkt. Het loopt niet makkelijk. Het is hobbelig, hard, scherp.

Ik ben één van de jongeren uit de groep, maar ik heb het er geloof ik het moeilijkst mee. Ik ben af en toe een echt schijtlijster met val-angst, dus ik hobbel er af en toe een beetje achteraan. Meestal in dit soort situaties helpt Jurjan me over gaten en scheuren. Maar in een grotere groep is het makkelijk om met anderen in gesprek te raken en met zijn lange benen ver voor me uit te lopen.

We moeten op een gegeven moment toch ook echt weer terug, Fabrizio spoort ons aan en ik doe mijn best zo snel mogelijk te gaan. Maar we zijn allemaal iets trager dan zou moeten en als we weer bij het strand aankomen, gaat de zon al onder. Dit betekent dat we eigenlijk in overtreding zijn, maar gelukkig worden we al snel weer naar de Beagle gebracht.

lees verder: dag 9