dag 5

datum do 18-07-2013
van – naar Isla Genovesa – Puerto Egas (Isla Santiago) – Isla Isabela
verblijf The Beagle (boot)

Puerto Egas / James Bay, Isla Santiago

Van Genovesa gaan we weer een hele nacht varen, naar Santiago wat weer vrij centraal ligt. We landen bij Puerto Egas om te gaan wandelen en daarna weer te snorkelen. Het is even een vreemd gevoel! Want op dit prachtige strand heeft Harold de vorige keer zijn been gebroken, dit is het laatste wat we vorige keer hebben gezien van de Galápagos.

Maar dat zetten we al snel aan de kant en we gaan weer genieten. Ook hier struikel je weer over de beestjes. Nu vooral heel veel zeeleguanen. Je ziet ze eerst niet, tot je er bijna op een gaat staan. En dan kijk je wat beter en blijkt er gewoon een zee van die beesten om je heen te liggen op het zwarte lava. Ze liggen lekker op te warmen om weer de koude zee in te kunnen om hun eten (algen) te vinden. Zeeleguanen komen alleen op de Galápagos voor, op andere plekken blijven leguanen toch liever aan land!

Je zou ze lelijk kunnen vinden, maar ik vind ze geweldig deze mini-draakjes. Met de meest uiteenlopende koppen waar het zee-water-snot af en toe uit explodeert. Dat lukt je natuurlijk nooit om op de foto te krijgen.

Maar we worden niet alleen verwend met de grote kuddes zeeleguanen. De diversiteit van beesten die zich uitgebreid laten zien is enorm. Sommigen zijn moeilijk te zien door hun goede schutkleur op de lava-ondergrond, anderen (met name de Sally Lightfoot krabben) steken in kleur spetterend af tegen de donkere achtergrond. Maar vrijwel alle beesten laten zich makkelijk fotograferen.

Snorkelen en weer varen

We sluiten de ochtend ook hier weer af met heerlijke snorkelen. En weer zwemmen we veel tussen de schildpadden, en geloof me, dat verveelt niet!

’s Middags gaan we direct weer varen naar de bestemming voor morgen, zodat we een keer niet ’s nachts hoeven te varen. Voor ons een keer een wat rustiger nacht, maar vooral ook denk ik voor de bemanning!

We varen de evenaar over, niet voor het eerst, maar wel voor het eerst overdag. We vieren dit met een cocktail en hebben een rustig middagje op de boot.


lees verder: dag 6