dag 12

datum do 25-07-2013
van – naar Puerto Ayora (Isla Santa Cruz)
verblijf Hotel Mainao Inn

Tortuga Bay

De ochtend van onze laatste dag op de Galápagos brengen we door op het strand. We gaan naar Tortuga Bay waar een prachtig strand is dat vreemd genoeg bijna uitgestorven lijkt. Nou ja, er zitten nogal wat leguanen die op het witte strand mooi zichtbaar zijn.We genieten van de rust, het uitzicht en onze vrienden de minidraakjes die vlak langs ons heen lopen op weg naar de zee voor hun maaltje, en weer terug naar een plekje in de zon om weer lekker op te warmen.

Een stukje verderop is nog een andere baai. Hier is het een heel stuk drukker, want hier is het veilig om te zwemmen. Als we in het zand ploffen komen de vinkjes gewoon naar ons toe en gaan gewoon bovenop ons zitten! Net als bij de leguanen denken ze ons van beestjes te kunnen verlossen of zo. Mijn moedervlekken zijn blijkbaar reuze interessant…

Paspoortcontrole

Terug in Puerto Ayora lopen we nog maar eens door het stadje, we gaan zitten op een bankje om te kijken naar langslopende mensen en misschien wel wat beestjes. Dan komt er opeens een agent naar ons toe en moeten we ons identificeren. Oeps, onze paspoorten liggen nog in ons hotel. Ik bied aan ze op te gaan halen, maar de agent wordt daar een beetje boos over. Hij vraagt of we niet iets anders hebben om ons mee te identificeren. Gelukkig heeft Harold het bibliotheekpasje van de Hogeschool waar hij werkt bij zich, en daar zit een foto op. Het is blijkbaar voldoende!

lees verder: dag 13