dag 26

datum do 08-08-2013
van – naar Quito
verblijf Plaza del Teatro

Precolumbiaanse kunst

Vandaag bezoeken we een museum, het Museo Nacional del banco central del Ecuador. Nee geen museum over geld, maar ik geloof opgericht of gefinancierd door een bank. Bij het opzoeken hoe dat geweldige museum ook al weer heette kom ik erachter dat het ondertussen permanent gesloten is! Wat ontzettend jammer, want het stond vol met prachtige Precolumbiaanse kunst, vooral heel veel keramiek. In de meest uiteenlopende stijlen, mooi, grappig, soms heel modern aandoend.

Fotograferen viel niet mee, het was vrij donker en het glas waar de meeste dingen achter stonden spiegelde als een gek. Maar we hebben ons daar enorm vermaakt. Ik zou het museum graag aanbevelen, maar ja dat heeft weinig zin als het dicht is natuurlijk!

 

dag 27

datum vr 09-08-2013
van – naar Quito – richting huis
verblijf vliegtuig

Inpakken en wegwezen

Al weer de laatste dag… Vandaag weer terug naar Nederland. Het was een geweldige trip. Zo volgepakt met prachtige uitzichten, heel veel beestjes, vriendelijke mensen en lekker eten. Het was geen straf om hier naar terug te keren! Ik kan Ecuador en de Galápagos van harte aanbevelen, of je nou van natuur of cultuur houdt. Bergen, jungle, zee, eilanden, en alles goed te reizen omdat het een relatief klein land is.

bekijk eventueel ook ons fotoboek