dag 21

datum za 03-08-2013

van – naar

Bahía de Caráquez
verblijf Hostal Coco Bongo

Museo Bahía de Caráquez

Vandaag blijven we een dagje gewoon in Bahía de Caráquez. Er is een klein museum dat ons wel interessant lijkt, dus daar beginnen we maar eens mee. Als we binnenkomen blijkt dat we alleen met gids rond mogen lopen. En die gids spreekt dus geen Engels. Ik spreek redelijk Spaans, en de meeste Ecuadorianen spreken eigenlijk heel duidelijk en verstaanbaar. Onze gids vind het echter nodig om zijn verhaal op hoog tempo af te steken. Ik moet echt al mijn aandacht erbij houden om ook maar enigszins te volgen wat hij allemaal te vertellen heeft. Jurjan haakt af en gaat gewoon lekker kijken en foto’s maken.  Ik zou het liefst hetzelfde doen maar de gids vraagt al mijn aandacht.

We vinden vooral de keramiek prachtig. Er staat van alles uit behoorlijk uiteenlopende periodes. Veel van het oude spul doet eigenlijk heel modern aan in mijn ogen.

Rondhangen in Bahía de Caráquez

De rest van de dag hebben we een beetje een lui dagje. We lopen wat door het plaatsje, vooral langs het water, we hangen een beetje rond bij het strand, kijken naar mensen en de vele straatverkopers. Met handkarren, maar vooral bakfietsen en een enkele keer een brommer of auto brengen ze hun waar aan de man. Het is zaterdag, dus het is best druk op het strandje, er valt genoeg te kijken. Maar na vandaag zijn we hier wel weer genoeg geweest. Morgen weer verder!


lees verder: dag 22