dag 10

datum di 23-07-2013
van – naar Isla Isabela – Puerto Ayora & Galápagos Magic Lodge (Isla Santa Cruz)
verblijf Galápagos Magic Lodge

Galápagos Magic


We regelen transport van Puerto Ayora naar Galápagos Magic, onze lodge voor één nacht. Het is geen goedkope locatie, maar wel een hele bijzondere. Je slaapt in leuke boomhutten in een veld waar op zich paarden lopen. Maar voor de paarden komen we niet. We komen voor de reuzenschildpadden die over het terrein heen trekken. De eigenaar heeft namelijk zijn hekken zo gemaakt dat de paarden niet weg kunnen, maar de in het wild levende reuzenschildpadden er wel onderdoor kunnen. Paarden en schildpadden verdragen elkaar blijkbaar prima.

We lopen eerst wat rond op het terrein en zien alvast een paar schildpadden. We bezoeken ook een klein grotje op het terrein waar in het donker een uiltje een uiltje zit te knappen.

Excursie op Isla Santa Cruz


De eigenaar van de lodge biedt ons de optie om een excursie naar enkele plekken op het eiland te doen. Harold is moe en blijft liever in zijn boomhut, maar Jurjan en ik gaan graag nog wat meer bekijken. We bezoeken o.a. een strand met mangroves en een klein bosje met giftige bomen (niet aanraken en zeker de appeltjes niet eten!) en een van de kraters van het eiland. Het weer in de hooglanden doet je niet echt denken dat je rond de evenaar zit!

Overnachten tussen de reuzenschildpadden


Terug bij de lodge zijn er ondertussen een stuk meer schildpadden gearriveerd! Eerst denk je vooral heel veel grote rotsen tussen het gras te zien. maar dan bewegen ze opeens. Eenmaal op hoge poten gaan ze toch harder dan je denkt. Nee een race zullen ze nooit winnen, maar ze zijn niet helemaal zo traag als je verwacht.
lees verder: dag 11