dag 32

datum zo 25-06-17
van – naar Tokyo (Harakuju)
km fietsen 0km
verblijf Air bnb

National museum

Het weerbericht voor vandaag is toch niet best: veel regen, vooral in de ochtend. Dus ons plan tempel wordt plan extra museum. Tokyo National Museum dan maar. Zeker de moeite waard, vol prachtige oude Japanse voorwerpen.

De tijd vliegt, we kunnen maar net alles bekijken voor we naar onze middag afspraak met Sietske gaan. Mmm wat eten voor die tijd zou nog wel lekker zijn natuurlijk. Er lijkt naast het National museum een festival te zijn met ook heel veel eten, maar te lange rijen en daar hebben we geen tijd voor en ook al geen zin in.

We denken dan wel snel wat te halen bij een konbini vlak naast Momat. Maar die blijkt dicht! In shock! Dat hebben we nog niet meegemaakt. Het café in het museum is onbetaalbaar dus maar geen lunch.

Momat

Momat is wel oké, maar redelijk klein. We verbazen ons alle drie over de ‘highlights corner’ voor mensen die het allemaal te veel vinden… in anderhalf uur staan we al weer buiten, zonder haasten.

Ondertussen heb ik toch wel echt honger dus we gaan in de buurt voor koffie/thee met heerlijke taart. Onbeschoft duur, maar gelukkig is het kleine, gezellige craft bier cafeetje dat we vinden (na ons bezoek aan het Godzilla standbeeldje)  zowaar betaalbaar.

Redelijk random prikken we een restaurantje. Het eten is heerlijk, vooral de gegrilde avocado in soja saus. Gezellig om Sietske weer te zien, laatste dag voor we vertrekken zien we haar (en haar vriend die er dan ook is) weer.

 

lees verder: dag 33