dag 19

datum ma 12-06-17
van – naar Mino – Miboroko Lake
km fietsen 82km
verblijf Sakura Route Mihabori Lakeside (o.i.d.)

Langzamerhand toch echt omhoog

Vanochtend schijnt al vroeg de zon de tent in. Ik heb echt het idee dat Japan in de verkeerde tijdszone leeft. Om 4 uur ’s ochtends begint het al licht te worden, en ’s avonds is het ook al redelijk vroeg donker. We draaien ons nog heel even om, maar gaan toch maar redelijk vroeg op pad.

Vandaag voornamelijk klimmen, maar gelukkig nauwelijks steil en op het eind juist weer wat neer. Al vrij vroeg zien we in de verte wat besneeuwde toppen. De Japanse Alpen zitten er nu toch echt aan te komen! Die krijgen we de rest van de dag niet meer te zien omdat er dan de voorafgaande heuvels tussen zitten.

Langzaam maar zeker wordt het verkeer wat minder druk en de uitzichten op de rivieren die we volgen en het groen eromheen zijn plezierig. De vele tunnels maken de klim geleidelijk, maar leuk vind ik ze niet. En nu zijn het nog korte…

Weer een dichte camping

We klimmen tot boven de 800 meter en zakken dan nog een stukje naar het stuwmeer waar een camping is. Dicht! Maar we zijn onderhand geoefende schuinkampeerders en rijden met de fiets langs de halve slagbomen. We kijken of we iemand kunnen vinden, maar niemand.

De eerstvolgende camping is veel te ver om te halen, dus we zetten toch hier ons tentje op. De wc’s en douches zijn afgesloten, maar net buiten de camping is een openbaar toilet en een drankjesautomaat, dus komt goed. Wat wel opvalt is dat het hier al een stuk kouder is, ben benieuwd hoe dat gaat zijn als we nog hoger komen.

lees verder: dag 20