dag 4

datum zo 28-05-2017
van – naar Kitakyushuu – Akiyoshido
km fietsen 86km
verblijf Akiyoshidai Auto Camping Ground

De weg van de duizend stoplichten

Vandaag verlaten we het eerste eiland Kyushu al. De eerste 50km van vandaag gaan niet de boeken in als de meest interessante. De weg van de 1000 stoplichten wil ik het stuk route noemen. Of de weg der verboden bruggen. Er waren 2 grote bruggen die we wilden nemen. Beide waren echter niet toegankelijk voor fietsers.

Het alternatief voor de eerste was een ferry. Maar dan moet je dus een kaartje uit een automaat trekken… met tig knoppen… en alleen Japanse tekst.

Dus dan sta je daar te hannesen met je google translate app en dan schiet iemand je gelukkig te hulp. Hij helpt me 2 kaartjes te kopen en blij gaan we naar de ferry die net aankomt.

Dan blijkt echter dat je ook nog kaartjes voor de fietsen moet hebben. En blijken er gelukkig nog meer behulpzame mensen te zijn. Enigszins gestresst kunnen we gelukkig nog wel mee.

Van Kyushu naar Honshu

De tweede brug waar we niet over mogen is echt tussen Kyushu en Honshu en deze vervangen we door een tunnel onder de zee door. Helaas mogen we hier ook niet fietsen, maar de fietsen mogen wel aan de hand mee.

Het tweede deel van de reis is gelukkig langs een kleinere weg, met mooiere uitzichten. We besluiten de geplande gratis camping voorbij te fietsen, zo’n 15 km verderop is namelijk een camping met douche. Alleen is ook deze camping weer bovenaan een steile helling.

Gelukkig hebben we geleerd van gister en hebben we op tijd boodschappen gedaan. De helling is zo steil dat zelfs Jur een stuk gaat lopen. Gelukkig bestaat de camping echt, is ie open en heeft ie een douche. Want dat hebben we nodig ondertussen!

Fiets-dubbelgangers?

We zetten ons tentje op naast Wim en Ellen, een Belgisch stel dat al een paar maanden door Azië aan het fietsen is. Genoeg voer voor gesprek dus!

Wim is er overigens van overtuigd ons op een foto van een crazyguyonabike-blog gezien te hebben, maar qua timing kan dat echt niet kloppen. Thuis nog maar eens kijken of we onze dubbelgangers kunnen vinden!

Update: ik heb de juiste blog gevonden, en ja daar zie ik een paar Nederlandse fietsers… hij is lang en heeft een bril, maar daar houdt de gelijkenis wat mij betreft op. Nou ja de fietsen lijken wel heel erg op die van ons, zijn zo te zien ook Idworx Easyrollers.

lees verder: dag 5