dag 11

datum zo 04-06-17
van – naar Niihama – Kanonji
km fietsen 57km
verblijf Tenjinyama camping ground

Een korte dag

Ik word goed wakker en mijn knie lijkt goed te voelen. Helaas begint ie al voor we op de fiets stappen weer pijn te doen. Mijn humeur wordt er ook niet best van. We overwegen een rustdag maar besluiten voor een korte dag te gaan.

Ook met het fietsen doet ie pijn, maar het gaat. Tijdens een klim in de volle zon wordt het me even te veel, maar na even een potje janken in de schaduw is in ieder geval mijn humeur weer opgeklaard. Na een mooie groene afdaling volgt een saai stukje. Prima te doen, maar een en al saaie lintbebouwing.

Camping gedoe

De camping die we in eerste instantie op het oog hebben is een parkje, druk met picknickende mensen en spelende kinderen. Google translate vertaalt voor ons redelijk onbegrijpelijk het bord waarop staat hoe je voor de camping moet boeken. Je moet bellen, en onze Japanse telefoonkaart doet alleen data.

We twijfelen tussen toch maar gewoon de tent neerzetten of 12 km verder fietsen naar de volgende. We kiezen voor dat laatste. Het wordt alleen wat meer dan 12 km omdat campings hier nooit bewegwijzerd zijn en Google ons via onmogelijke paadjes wil laten gaan. We cirkelen er wat omheen, heuvel op en af en weer op, maar eindelijk vinden we iets wat er uit ziet zoals we op een foto bij de Google recensies hebben gezien.

Het is eigenlijk geen camping te noemen. Het is meer een soort barbecue- en picknickplek in het bos, naast een Shinto schrijn. Maar er zijn wc’s en een wastafel en na lang zoeken een plekje dat bedoeld lijkt om 1 of 2 tenten te kunnen plaatsen.

Het is vergeven van de muggen, dus zodra we de tent hebben opgezet gaan we maar bij de overdekte picknickplek zitten lezen, schrijven, fiets nakijken, etc. Maar ook daar komen na een tijdje de muggen ons lastig vallen, dus al snel verhuizen we naar de tent om daar te eten, lezen en dan maar vroeg te slapen.

lees verder: dag 12