dag 5

datum ma 29-05-17
van – naar Akiyoshido – Takasashimo
km fietsen 65km
verblijf Fusumayamanemunooka Camping Ground

Een late start

’s Ochtends eten we gezellig ons ontbijt met Ellen en Wim, de Belgische fietsers en verlaten de camping pas tegen negen uur. Jurjan is erg blij met de koffie die hij van ze krijgt, want dat mist ie toch wel een beetje nu we de kookspullen thuis hebben gelaten.

Akiyoshidai Cave

We besluiten het nog later te maken door eerst de druipsteengrot in de buurt te gaan bezoeken, de grootste van Japan: ongeveer een kilometer lang. Zeker de moeite waard, al was het erg druk, de maandag blijkt een populaire dag te zijn daar.

Er lijkt haast geen eind te komen aan de verschillende druipformaties. De bijzonderste hebben namen gekregen, zoals (uiteraard) Mt. Fuji, King of the cave, the thousand rice fields en mijn favoriete naam: The jellyfish climbing up the waterfall (de uitgelichte foto bovenaan deze pagina)

De gillende gids-apparaten (druk op een knop voor uitleg in de taal van je keuze) die overal staan hadden ze van mij weg mogen laten en het ‘adventure-pad’ aan het eind is mij te glibberig, maar verder zeker een aanrader.

Richting Hagi

De route vandaag is prachtig. Het eerste stuk doet bijna Engels aan: groen gras op krijtrotsen. De temperatuur maakt duidelijk dat je niet in Engeland zit. En even later fiets je langs rijstvelden, bamboe en oude Japanse huisjes en kun je je niet meer voorstellen dat je je net in Engeland tijdens een hittegolf waande.

Vlak voor Hagi komen we Wim en Ellen weer tegen, zij blijven in Hagi om het oude stadje te bekijken, maar wij besluiten door te fietsen naar de eerst volgende camping op onze kaart.

Het is dan al 15.00 uur en we moet nog 30km, veelal heuvel op. Moet kunnen, maar het klimmen valt niet mee in de hitte. De route is gelukkig mooi en ook redelijk te doen. Maar ook hier ligt de camping weer bovenop een steile helling.

Nou ja camping… er staan allemaal hutjes en er is een speeltuin. Het is niet duidelijk of we hier ook onze tent op mogen zetten. Maar er is niemand om het ons te verbieden. We zetten ons tentje op naast de speeltoestellen en gaan ons wassen. Geen douche helaas, maar er zijn wc’s en wastafels en een zee van rust.

lees verder: dag 6