dag 10

datum za 03-06-17
van – naar Okunoshima – Niihama
km fietsen 92km
verblijf Marine Park Niihama Camping Ground

Dag konijntjes!

We verlaten het konijneneiland vandaag weer, maar hebben nog wat voer over. We besluiten om het aan ons buurmeisje te geven  de  camping. Het Japanse meisje is hier met haar vader omdat ze helemaal weg is van konijneneiland. Iedere minuut die ze kan brengt ze door met de konijntjes.

Ze is dan ook helemaal blij met het zakje brokjes. Tenminste… terwijl we zitten te ontbijten horen we haar opeens heel hard huilen. Ik ben bang dat de konijnen haar zeer hebben gedaan (ze kunnen wat lomp zijn als ze merken dat je voer hebt). Haar vader komt even later vertellen wat er gebeurd was: ze was te klein om het zakje bij de kleine knagers weg te houden. De bodem werd uit het zakje gescheurd en alle brokjes gingen over de grond.

Shimanami Kaido

Vanaf het konijneneiland kunnen we kiezen: de ferry terug en de route oppakken, of een ferry verder en een stuk van de route afsnijden.

We kiezen voor het laatste, maar misschien hadden we dat niet moeten doen. Het stuk route Shimanami Kaido over een reeks kleine eilandjes tussen Honshu en Shikoku doen we zo maar half en dat blijkt juist een hele leuke en fietsvriendelijke route te zijn.
Dat vinden meer mensen, dus het scheurt er dan ook van de fietsers.

De Japanners laten hier weer zien hoe goed ze bruggen kunnen bouwen! De fietsroute gaat over fietspaden en kleine rustige wegen. Op de bruggen komt het wel samen met de grotere weg, maar ook hier is er een breed, goed onderhouden fietspad.

De best bewegwijzerde en onderhouden fietsroute die we tegen zijn gekomen in Japan!

Shikoku

Eenmaal op Shikoku wordt het wel weer wat minder leuk, want stedelijker, maar het verkeer is goed te doen en de route redelijk vlak.

Helaas begint op het eind toch mijn knie ook bij het fietsen pijn te doen. Maar we halen de camping aan zee, met palmbomen en een lekkere douche.

Hopelijk gaat het morgen weer!

lees verder: dag 11