dag 29

datum do 22-06-17
van – naar Kuki – Tokyo (Harajuku)
km fietsen 102km (waarvan zo’n 20km een gevalletje Oeps!)
verblijf Air bnb

Een late start op onze laatste echte fietsdag

We slapen voor ons doen uit en zitten met gastheer Paco nog een tijd te kletsen aan de ontbijttafel waar we heerlijke quesadillas en een salade uit hun eigen tuin verorberen. Dit was serieus onze leukste airbnb ervaring! We gebruiken dit jaar airbnb voor het eerst en het is best praktisch, vooral in een land waar hotels vaak schreeuwend duur zijn. Maar deze keer was het niet alleen praktisch, het was super.

Dan toch maar eens op pad, want hoewel het vlak is en op zich niet heel ver, weten we dat door Tokyo fietsen veel tijd gaat kosten: stoplichten, de route vinden, veel verkeer etc.

Makkelijk navigeren?

Het eerste deel is weer iets van 50 of 60km fietspad langs een (andere) rivier. Weer door het vlakke land, weer over een dijkje, maar nu gelukkig zonder regen. Navigeren is makkelijker dan gisteren en met de wind in de rug schieten we heerlijk op. Het fietspad is rustig en regelmatig breder dan sommige autowegen die we gefietst hebben.

Als we van het fietspad afgaan is het even goed kijken: oh we kunnen een kilometer of 10 of 12 gewoon één weg volgen: da’s makkelijk! Maar dan moet je natuurlijk alleen wel die weg de juiste kant op fietsen!!! Dat kost ons dus ruim 20km extra! Komen we deze vakantie toch nog een keer boven de 100km.

Gelukkig is het vandaag droog en kunnen we er allebei om lachen. Het is niet ideaal, want geen leuke weg, maar het is ook geen drama. In Tokyo zelf toch maar even de route begeleiding aan, helaas kent Google maps nog geen fietsroutes voor Japan. Dus we kunnen kiezen voor de autoroute, maar die gaat over de express way, of dan toch maar voor de wandelroute. Dit betekent veel over voetpaden fietsen, maar dat doen de Japanners zelf ook. Dus daar gaan we, langzaam kronkelend over de volle voetpaden van Tokyo.

Na flink zoeken vinden we onze airbnb voor deze week. Niet de leukste, het is een klein hok in een kelder, het contrast met gisteren is enorm. Maar ja, we hadden niet heel veel keus meer toen we zo laat voor een hele week wilden boeken.

Maar veel naar buiten dus!

lees verder: dag 30