dag 35

datum wo 28-06-17
van – naar Tokyo (Harakuju) – Tokyo (Ota)
km fietsen 16,5km + 15,5km
verblijf Air bnb

Tokyo doorkruisen

Vandaag gaan we verkassen naar dichter naar het vliegveld en niet veel meer. Dwars door Tokyo, van Harajuku naar Ota, aan de rand van Kawasaki.

Het is niet heel ver, maar een beetje irritant dat we recht naar het zuiden willen en alle wegen zuidwest of zuidoost willen gaan.

Het plan is dus maar navigeren met de telefoon. Maar het regent, en de regenhoes van mijn stuurtas laat de zicht van mijn telefoon niet door. Toch maar een keer een regendichte telefoonhoes en stuurhouder regelen voor dit soort situaties.

Na wat gehannes is gelukkig de regen zo ver afgenomen dat het lukt zonder de regenhoes en dan zijn we toch snel al bij de laatste airbnb. Een gigantisch huis na de schoenendoos van afgelopen week.

De weg verkennen

Er is hier in de buurt niet veel te doen dus we gaan vast even een keer naar het vliegveld fietsen. Dat blijkt een zeer simpel en eigenlijk wel leuk ritje langs de Kawa rivier. Fijn om te weten dat we maar een half uurtje nodig hebben om naar Haneda te fietsen. Vooral omdat we daar overmorgen al om 5 uur in de ochtend moeten zijn.

Verder maar even een luie middag met een boekje en zo. En dan maar eens op zoek naar wat te eten. Gezien de vrij saaie wijk hebben we lage verwachtingen. Maar we zien dat een kilometer of 2 naar noord of zuid bij stations wel het een en ander zit. We gooien een muntje op of we naar Kawasaki (zuid) of naar Kamata (noord) gaan. Als we naar het noorden lopen, zien we al snel dat er inderdaad van alles is. Een beetje rondneuzend vinden we opeens weer zo’n ontzettend leuk steegje. Een beetje als Piss Alley, maar dan met niet zoveel westerse toeristen.

Kiezen tussen de verschillende restaurantjes is moeilijk, puur op gevoel en getrokken door de groentes die we op de balie zien, gaan we ergens naar binnen.

De menukaart is alleen in het Japans, geen plaatjes of plastic voorbeelden. Maar er wordt een medewerker gevonden die een paar woorden Engels kent. Met ons beperkte Japans, zijn Engels en verder wijzen, gokken en Google translate krijgen we een van de lekkerste maaltijden van de vakantie. Prachtig opgemaakt en met enkele gratis gerechten. Uiteindelijk komen we achter de naam: Kushikou. Aanrader dus.

lees verder: dag 36