dag 37

datum vr 30-06-17
van – naar Tokyo (Ota) – Tokyo Haneda airport en na vliegtuig en trein nog een stukje van station – huis
km fietsen 13km
verblijf thuis!

Vliegen

Voor de volledigheid ook nog even de reis naar huis. We vertrekken vrijdagochtend en komen dezelfde vrijdag vroeg in de avond weer aan. Klinkt net of het niet heel ver is, maar dat krijg je met die tijdszones. Om 4 uur ’s ochtends gaat de wekker en we verbazen ons weer eens over hoe vroeg het hier licht wordt. We eten maar wel even een ontbijtje, gaan voor de laatste keer op zo’n luxe Japanse wc, pakken de laatste spullen in en gaan dan maar. We zijn nog zo suf dat we opeens niet meer het begin van het fietspad kunnen vinden!

Gelukkig vinden we het toch en we fietsen onze laatste Japanse kilometers. Op deze grauwe dag vallen een paar spatjes regen. Maar zonder regenjas komen we droger aan dan wanneer we de regenjassen wel aan hadden gedaan.

Dan de fietsen uit elkaar halen en voor het eerst niet in een doos maar in de ‘bodybags‘ die ik al die weken achterop de fiets heb meegenomen. British Airways accepteert gelukkig ook een fietshoes, zodat we niet in Tokyo een doos hebben hoeven regelen. We wilden ze sowieso mee, voor het geval we wat met de trein zouden doen. Een fiets in de trein mag in Japan, maar dan moet ie dus wel in een ‘rinko‘ tas. De bodybags zijn wel wat groter, dus mogelijk zou het nog een uitdaging geweest zijn. We hebben het gelukkig niet hoeven testen.

Fietsen demonteren en in de tas stoppen is wel iets meer gedoe dan in een doos, zeker met dat bakbeest van Jurjan. Maar uiteindelijk gaat het redelijk soepel. En inderdaad British Ayrways rekent niets extra voor de fietsen! Beter dan de heenweg dus.

Tijdens de vlucht geen grotere problemen dan een belachelijk lange dag. Bagage is snel gevonden. Fietsen hebben geen grote schade. Er zit een klein gaatje in mijn bodybag en mijn spiegeltje zit wat los, dat soort dingen. Al met al niks te klagen!

Thuis maar weer eens wennen aan werken. Uiteraard uitkijken naar weer lekker dansen en zumba-en. En weer genieten van goed brood met echte kaas!

We hadden nog best wat langer willen blijven, maar ook thuis is het weer goed.