dag 28

datum wo 04-09-19
van/naar Ulaanbaatar
km fietsen 0km
verblijf Airbnb

Rondzwerven door Ulaanbaatar

We beginnen de dag alweer lui en in de middag pakken we weer een museum, nu het National museum of Mongolia. Redelijk wat je verwacht, over de geschiedenis en cultuur. We betalen maar weer eens om te mogen fotograferen, maar dat was deze keer niet echt nodig geweest. Het museum is wel interessant, maar niet heel fotogeniek.

Daarna een flinke wandeling door de stad, we besluiten het station maar eens te gaan bekijken. We hebben uiteindelijk de trein niet genomen, dus zijn er nog niet geweest. De tocht ernaar toe geeft ons een nog wat breder beeld van de stad. De stad heeft ‘s avonds wat meer sfeer, overdag is het vooral lelijk en toch heeft het wel wat.

Het station is even zoeken, maar uiteindelijk komen we er toch aan. Het is duidelijk sovjet kitsch, het heeft wel wat. De betonnen buitenkant heeft wat zoet gekleurde toevoegingen, maar het is vooral binnen wat zo anders aanvoelt dan de stations zoals wij die gewend zijn.

Nog één keer samen eten

Het is vandaag de laatste dag dat Lu en Nicolas in Mongolië zijn, dus we spreken nog een keer af voor het eten. We eten heerlijke shabu-shabu bij The Bull Hotpot. Tijdens het bestellen vermoed ik dat het vandaag wel eens duur kan worden, maar bij het afrekenen blijkt het nog geen 30 euro totaal te zijn (voor 4 personen dus).

Helaas valt er bij Nicolas iets niet goed. Drie dagen geleden was Lu al ziek, nu, vlak voor ze vliegen, gooit Nicolas al het lekkere eten er weer uit. Hopelijk niet te veel last tijdens de reis…

lees verder: dag 29