dag 2

datum do 09-08-19
van/naar vliegtuig – Ulaanbaatar
km fietsen 0km
verblijf Zaya hostel (47°54′59.04″N 106°54′06.37″E)

Nee hè…

Als we in Ulaanbaatar bij de bagageband staan, zien we snel de fietsen! Jippie, die zijn mee gekomen. Nou nog even de andere bagage. Of niet dus… Blijkbaar is die in Moskou achtergebleven. Of misschien wel met een ander vliegtuig mee, want op onze bagageband blijft ook een stapel koffers verweesd achter.

Dus maar in een lange rij mensen die ook bagage missen. Achter de balie spreken ze weer geen of nauwelijks Engels, dus het loopt allemaal niet heel soepel. Onder de andere getroffenen zijn er verschillende die  hun missende spullen of fiets nodig hebben voor een mountain bike race. Grote vraag is of ze nu wel kunnen starten!

Oeps

Ik app Zaya nog maar eens om te melden dat we nog later zijn en dat de bagage er niet is, maar de fietsen wel. Hij begrijpt ons helaas verkeerd en denkt dat juist de fietsen er niet zijn. Oh dan is de grote auto niet nodig, denkt ie en hij stuurt die weg. Dus staan er alleen maar 2 kleine personenauto’s om ons en 2 andere gasten op te halen.

Met flink wat duwen en wrikken past Jurjans fietsdoos echt net in de personenauto. Een tweede gaat er echter echt niet bovenop passen. Mijn fiets uit de doos, doos opvouwen. Dan past het er net bij. Jur met die auto mee, ik met 2 andere gasten in een 2e auto. Zo lukt het gelukkig toch.

Voorbereiden in een regenachtig Ulaanbaatar

Het hostel is super en we kunnen gelijk terecht in de kamer. Het is nog vroeg dus het plan was om alle voorbereidingen vandaag te treffen zodat we morgen lekker op tijd weg zouden kunnen. Maar ja, we hebben wel fietsen maar kunnen ze niet weer helemaal monteren, want het gereedschap zit in de bagage. Dat gaan we volgend jaar anders aanpakken: de belangrijkste tools bij de fiets inpakken!

We halen een SIMkaart en de kosten (omgerekend ongeveer €0,35 voor 5gb data) staan in schril contrast met het enorme bedrag dat die ongelukkige data roaming me kost. We kopen ook vast gastankjes, vol vertrouwen dat de bagage nog wel komt. Ik ben blij dat ik mijn regenjas als handbagage had meegenomen. Jurjan moet door de regen in alleen zijn shirt. Gelukkig is het niet heel koud en regent het ook niet heel erg hard.

Verder is het vooral een beetje bijkomen van de jetlag en tevergeefs duidelijkheid proberen te krijgen over de bagage.

lees verder: dag 3