dag 15

datum do 22-08-19
van/naar wildkampeerplek – wildkampeerplek
km fietsen 64km
verblijf wildkamperen (47°17′30.8″N 100°03′11.64″E)

Een lekkere start

Ontspannen opstaan, ontspannen ontbijten en ontspannen vertrekken. Vanochtend gaat het best lekker, en we genieten van de mooie omgeving. We vinden een prachtige plek bij een riviertje om te lunchen en een beetje te poedelen. We zijn al een lekker end opgeschoten van de geplande afstand, dus ik heb in mijn hoofd al een rustig middagje gepland. Dat gaat helaas niet lukken.

Tijd voor ploeteren

Daar is die vermaledijde tegenwind weer. Die zuigt binnen no time alle energie uit me. En dan wordt ook nog eens het wegoppervlak slechter en slechter. Hoewel de laatste pak ’m beet 10 kilometer vrijwel vlak is, doen we er zo’n twee uur over.

We sturen Lu en Nicolas vast vooruit: hopelijk tot later, maar het kan zijn dat we eerder stoppen dan jullie. Van Lu begrijp ik dat ze hoopt dat we wel samen kunnen blijven fietsen. Blijkbaar is Nicolas – net als Jurjan – in een groep van vier toch wat relaxter, wat meer geneigd pauze te houden, wat minder van het door-door-door.

Terwijl zij iets (maar niet veel) sneller dan wij over de slechte weg voort ploeteren, stopt er een auto naast ons, een arm komt naar buiten met een grote fles cola! De mannen zullen zich niet realiseren hoe welkom dat is! We maken ‘m open, even niet nadenkend over dat de auto ook flink geschud zal hebben. De cola vliegt me om de oren, maar ik weet ‘m redelijk snel weer te sluiten. We nemen een paar slokjes, heerlijk, maar besluiten het grootste deel te bewaren om vanavond te delen. Een goeie extra reden om de gezamenlijke kampeerplek te bereiken.

Om de paar meter moet Jur weer stoppen om op me te wachten, maar meter voor meter kom ik verder. Eindelijk om 18.00 komen we aan bij de plek waar we bedacht hadden te gaan kamperen. Lu en Nicolas zijn zich al aan het wassen in de rivier. Wij doen snel hetzelfde. Prachtig plekje hier, maar de wind wordt al snel koud. Dan maar binnen koken en eten. Vroeg slapen en hopen dat de lange klim morgen op een beter wegdek gaat zijn.

lees verder: dag 16