dag 9

datum za 13-08-16
van – naar ferry 'Chilembwe' – Nkhata Bay
km fietsen 2 km
verblijf Butterfly Space

Vandaag is een dag van plannen bijstellen. We hebben het gehad met de Chilembwe, het gebrek aan eten is een belangrijke factor, maar ook de 5e keer dezelfde slechte cd, het over mensen moeten klauteren om bij de vieze wc te komen, het idee om nog een nacht in een te warme (verwarmde) ruimte te moeten slapen, of misschien juist midden in de nacht op onze bestemming aan te komen.

We besluiten in Nkhata Bay uit te stappen, daar zouden we ook bij een pier uit moeten kunnen stappen i.p.v. dat alles weer met sloepen naar de kant gebracht moet worden, maar helaas… Onze fietsen en bagage moeten weer moeilijk in en uit sloepen getild worden.

Vanaf Nkhata Bay willen we dan morgen via de M11, die op onze papieren kaart staat, langs het meer naar het punt fietsen waar we eigenlijk uit hadden willen stappen. Eenmaal in Nkhata Bay kijken we ook nog op maps.me en Google Maps. De ene kent de hele weg niet, de ander toont een paadje. Opeens herinner ik me een fietsers-blog van mensen die een bepaald stuk langs het meer geprobeerd hadden en wat volkomen onmogelijk was. Dus toch morgen maar weer een andere route, een stuk van de hoofdweg, de M1, in de hoop dat die hier niet te druk is.

Zoals al enigszins verwacht, vraagt Afrika ons weer flexibel te zijn. We doen ons best en genieten van een biertje aan het meer en verheugen ons op zo meteen een echte maaltijd.

lees verder: dag 10