dag 5

datum da 09-08-16
van – naar Kawula – Kuti wildlife reserve
km fietsen 33 km
verblijf kamperen bij Kuti

Vandaag lopen als snel de tranen over mijn kop. Niet uit verdriet of zo, maar de lucht is zo smerig. Niet zozeer door het verkeer, hoewel de auto’s, en met name de vrachtauto’s, regelmatig roken, maar de weg is redelijk rustig. Het probleem is het verbranden van vuil, brandend plastic stinkt flink en brandt mijn ogen mijn kop uit. Het begon vanochtend al in het dorpje waar we sliepen.

Kort dagje vandaag, rond 10.00 uur fietsen we het park al in. Ati komt ook een paar dagen, maar die komt met het openbaar vervoer.
Als we aankomen moeten we meteen zeggen wat we willen lunchen, koken schijnt erg lang te duren.
We krijgen maar niet te horen waar we de tent neer kunnen zetten. Voor Ati wordt een tent geregeld, en wachten is daarop geloof ik. Dus zitten we lekker relaxed in het restaurant, de mascotte-struisvogel komt er lekker bij zitten. Even later komt er een groep zebra’s langslopen.
Best uit te houden zo!

Jammer dat Annelies die in Kuti werkt, en die Jurjan kent van vroeger, net een paar dagen weg moest voor werk. We missen haar dus net.
Na de lunch vragen we toch maar eens naar de tentplek. Dat blijkt onder een afdakje op een betonnen plaat te zijn. Lekkere schaduw, maar improviseren met haringen!
Na het opzetten van de tent maar eens een stukje lopen door het wildpark. We zien wel wat beesten, maar uiteindelijk zien we bij het restaurant het meest. Daar is een drinkplek, dus dat trekt de meeste beesten.

Even is er grote paniek als er een slang bij de wc’s gesignaleerd is. Al snel blijkt het om een kleine python te gaan, dus niet giftig. Iedereen stormt er heen om te kijken, op één vrijwilligster na die echt panisch is voor slangen en zich vreselijk in steek gelaten voelt.

In de loop van de avond gaat het harder en harder waaien…

lees verder: dag 6