dag 4

datum ma 08-08-16
van – naar Lilongwe – Kawula (?)
km fietsen 69 km
verblijf kamperen naast de 'wc'

Vandaag is fietscomputer-gedoe-dag. In de ochtend slaat die van Jur op tilt en aan het eind van de dag de mijne. Apart, nog nooit gebeurd. Maar goed, we zijn met name de totale afstand van de fiets kwijt, het zij zo.

Fietsen is pittig vandaag en dan is dit nog het makkelijke deel van de vakantie. We fietsen nog de hele dag op asfalt op wegen met weinig potholes. De heuvels zijn pittig, maar te doen. Maar daar komt een brandende zon en een vette tegenwind bij. Te lang pauze houden betekent kuddes kinderen die ‘Mzungu / Azungu (witte – in enkelvoud of meervoud) give me money’ roepen.

Na een lange klim rond lunchtijd zit ik er helemaal door. Daar is dan gelukkig een tearoom waar we zoete melk-thee drinken met een stuk brood. Dat valt goed!

We willen in 2 dagen naar Kuti wildlife fietsen, dus na 60 km maar eens zoeken naar een slaapplek. We zien niets. Maar met handen en voeten vragend of we ergens kunnen slapen, worden we eerst naar de wc gebracht (lees: gat in de grond) maar uiteindelijk lukt het een plekje voor de tent te regelen. Redelijk privĂ©, maar toch zijn we het vermaak van de dag voor groepjes kinderen… En volwassenen.

Koken, eten, afwassen met publiek. Dat word je best snel zat.

lees verder: dag 5