dag 7

datum do 11-08-16
van – naar Kuti – Senga Bay
km fietsen 37 km
verblijf Cool Runnings

Wat een heerlijke nacht als de tent niet klappert. Vlak voor we gingen slapen was de wind gaan liggen.

Om 6 uur staan we op voor nog weer een wandeling van bijna 2 uur. We komen nu toch echt tot de conclusie dat we de meeste beesten eigenlijk op spuugafstand van de camping en het restaurant hebben gezien. Daarbuiten nog genoeg gezien om wel meerwaarde te hebben, maar verbazingwekkend dat het stuk met de meeste mensen ook de meeste beesten heeft.

We vertrekken redelijk laat voor ons doen, want Senga Bay is niet zo ver. We besluiten naar de goedkoopste kampeerplek te gaan, maar daar worden we zo ongeveer weggestuurd door een medewerker die zegt dat het niet veilig is of zoiets. Hij adviseert een andere plek en dat blijkt zeer relaxt met een grasveldje (lekker kamperen!!!) aan het meer te zijn. Lake Malawi ziet er uit en klinkt als een zee. En zo groen hebben we het nog niet gezien.

Op de camping informeren we waar we op de Ilala kunnen stappen, de ferry die we over het meer willen nemen. Die blijkt wegens onderhoud echter niet te varen! En de vervangende boot stopt niet in Senga… Dus morgen vroeg opstaan om naar Chipoka (een halte eerder) te gaan in de hoop op tijd te zijn om nog mee te kunnen.

lees verder: dag 8