dag 19

datum di 23-08-16
van – naar Mzimba- Nkhamenya
km fietsen 89 km
verblijf Siwale resthouse

Vandaag worden we weer regelmatig vergezeld door onze ongewenste reisgenoot Meedogenloze Tegenwind, regelmatig afgewisseld door zijn linke broertje Enge Zijwind.

Maar sinds Mzimba is de M9 asfalt en al redelijk snel gaan we de M1 op, dus meer asfalt. We kunnen daardoor toch redelijk kilometers maken. De route is mooi en de wind heeft ook zijn voordelen. Hoewel het  warm is, voelt het best aangenaam.

Als we besluiten maar eens op zoek te gaan naar een overnachting komen we in een dorp waar we borden zien voor resthouses. We vragen om advies en een pittige dame met grote brandwonden in haar gezicht neemt het op zich ons naar een goed resthouse te brengen. Het dorp blijkt vol met resthouses te staan. We komen terecht in een zeer basic kamer op een rustig plekje. Er is zowaar licht op het kleine kamertje, maar geen plek om ons wassen. De vochtige doekjes komen tevoorschijn en we gaan maar es op zoek naar wat te eten. In een simpel restaurantje eten we heel vroeg (op tijd voor het donker) heerlijke nsima voor net geen geld.

We halen nog wat te drinken en spenderen een rustig avondje bij de resthouse. Geen spektakel en niet aan iedereen besteed, maar ik vind het niet zo erg af en toe. Alleen de kakkerlak ter grote van een kleine muis op de kamer had van mij niet gehoeven…

Overigens bleken later binnen een kilometer er naast nog meer resthouses ook 2 lodges een ‘luxury motel’ en een ‘guesthouse with everything inside’. Iets minder basic had dus tot de opties gehoord.

lees verder: dag 20