dag 15

datum vr 19-08-16
van – naar Rumphi – Vwaza Marsh national park
km fietsen 28 km
verblijf Kazuni lake cabins

Rumphi schijnt niet een plek te zijn om goed te slapen. Ik lig beroerd omdat de tent nogal scheef staat en tot 3.00 ’s nacht klinkt er muziek ergens in de buurt. Ik doe nauwelijks een oog dicht en ga als een natte dweil vandaag. Jur moet om de haverklap op me wachten vandaag.

Maar de dirt road is meestal redelijk, ook al hobbelen en glijden we wel weer wat af, en de route kort. Dus om half tien staan we al bij de ingang van het park. We betalen voor 2 dagen park entree en accommodatie, maar krijgen maar kwitanties voor 1 dag, morgen moeten we andere kwitanties halen. Redelijk apart en we hopen maar dat dat goed gaat. Ik vermoed van wel want de mensen zijn tot nu toe goudeerlijk.

We besluiten voor een hutje te gaan, want dat is hier vreemd genoeg goedkoper dan kamperen. Het blijkt een lekker ruime hut te zijn, behoorlijk dicht aan het meer. We kijken direct al uit op de nijlpaarden en impala’s en vlak voor de hut ligt de olifantenpoep. We gaan ons hier wel vermaken.

Het is safari vanuit de luie stoel. We genieten van een lang bezoek van een olifantenstier en als we daarna onze fietsen gaan nakijken verschijnen er opeens van twee kanten olifantenkuddes. Wel aangenaam om dit allemaal vanaf onze veranda te kunnen bekijken, want het is hier wel heel heet zodra je in de zon komt.

Halverwege de middag rijden er opeens 3 pick-ups volgepakt met mensen het park in. Het blijkt een groep mensen van een kerk uit Mzuzu te zijn die op safari gaat. Ik moet er niet aan denken om zo’n afstand zo als haringen in een ton te moeten reizen, staand, achterin een auto, rijdend over slechte wegen. En ook weer dezelfde dag terug… Nee, dan toch liever op de fiets!

Morgenochtend gaan we een wandeling met (gewapende) gids doen, hopelijk is het dan nog redelijk koel.

Tijdens ons avondeten komt er een kudde olifanten met jongen zo dicht langs dat de meneer van de cabins ze met handklappen een beetje op afstand houdt omdat het anders te gevaarlijk wordt. Het is een vreemde ervaring om met een bord pasta op schoot en een biertje in de hand oog in oog te zitten met een olifant op nog geen 10 meter afstand.

lees verder: dag 16