dag 23

datum za 27-08-16
van – naar Nkhotakota- Kaphathenga (Salima)
km fietsen 96 km
verblijf Kaphathenga Bottlestore & Resthous

Ik sta op met frisse tegenzin. De wind heeft namelijk nog een tandje bijgezet, de golven op het meer zijn indrukwekkend. Na een heerlijk ontbijt vertrekken we redelijk laat uit ons paradijsje. Ontbijt wordt hier namelijk pas vanaf 7 uur geserveerd.

De eerste 4 km zijn heuvelop en dirt road, maar weg van het meer en dus even wind mee. Eenmaal weer op de M5 begint het gevecht met de wind echter weer. Gelukkig merk ik wel dat ik 2 dagen rust heb gehad. De weg is behoorlijk vlak en nogal eentonig. De kinderen langs de weg lijken een wedstrijdje te doen wie het vaakst en het hardst ‘hello’ kan roepen. Eén kind is vervelend en geeft mijn fiets een duw als ik langskom. Lunchpauze is weer met starend publiek. We zijn vandaag echt blij als er even een stukje geen dorpjes zijn.

De wind neemt gedurende de dag gelukkig wat af en we wisselen elkaar af als windbreker. Beetje saaie dag maar het schiet wel weer op.

Bij een benzinepomp waar we wat te drinken kopen, spreken we 2 andere fietsreizigers, de eersten die we tegenkomen na eentje helemaal in het begin en naar wie we alleen gezwaaid hebben. Het zijn een Engelsman en een Zuid-Afrikaan die in 10 maanden van Zuid Afrika naar Ethiopië aan het fietsen zijn. Ik zou het denk ik niet kunnen, maar ik ben ook wel een beetje jaloers.

We komen weer in de buurt van Kuti en overwegen zelfs om daar nog een nacht te verblijven. Maar het is toch net te ver en we nemen een kamer in een resthouse. Hij lijkt prima (we krijgen de VIP-room, met wc en lauwe douche) maar als snel dendert de muziek van de bottle store door onze kamer. Ik hoop dat ze het niet te laat maken. Maar ja, zaterdagavond… Ik vrees voor mijn nachtrust.

lees verder: dag 24