dag 11

datum ma 15-08-16
van – naar Mzuzu – Rumphi
km fietsen 68 km
verblijf Chef's Pride

Wat een relaxte dag in vergelijking met gister. De M1 is gelukkig hier behoorlijk rustig, ook al is het de hoofdweg van Malawi. De klimmetjes zijn reuze subtiel, de laagste versnelling gebruik ik maar 1x en heel kort. Lopen is al helemaal niet nodig. Daar waar we na veel klimmen en dalen en meer klimmen en dalen gister zo’n 800 meter hoger eindigen dan begonnen, dalen we nu een paar honderd meter.

We stoppen nog steeds vaak, maar nu niet zozeer om uit te puffen, maar om foto’s te maken van de prachtige omgeving.

Wel een heel suf probleempje. Bij een van de fotostops wil ik mijn voet van het klikpedaal losdraaien, mijn voet draait wel, maar komt niet los. Daar sta je dan, versmolten met je fiets. Jur komt me redden door mijn veters los te maken. Met redelijk wat geweld krijgen we de schoen ook weer los van de fiets. Ik blijk een boutje uit mijn schoen verloren te zijn, gelukkig hebben we reserve bij ons!

Eenmaal in Rumphi aangekomen besluiten we onze plannen weer eens bij te stellen. We gaan het rondje via Livingstonia de andere kant op doen. Dit betekent morgen dirt road, maar het betekent vooral dat we wat de mooiste (maar belachelijk zware) afdaling van Afrika moet zijn inderdaad als afdaling gaan doen i.p.v. als klim.

Zowel op als neer moet je een aantal uur uittrekken voor de 10 tot 15 km slechte dirt road op steile helling. Maar hopelijk is naar beneden minder zwaar dan naar boven!

lees verder: dag 12