dag 20

datum wo 24-08-16
van – naar Nkhamenya – Kasungu
km fietsen 61 km
verblijf Kasungu Lodge

Ik heb het he-le-maal gehad met de wind. De halve nacht hebben we wakker gelegen doordat de wind het nodig vond met iedere piep- en kraakdeur van het resthouse te klapperen. Op de fiets is het weer ploeteren. Ik ben het zat, ik wil niet meer. Ik ben klaar met reizigertje spelen en wil gewoon toerist zijn. Met mijn kont in het zand over het meer uitkijken of wandelen in een national park of …

Jur stelt voor om in Kasungu te stoppen (we wilden eigenlijk zo ver mogelijk) daar in de meest luxe keuze in de reisgids te gaan zitten (met warme douche, fan, wifi, zwembad) en hen voor morgen transport te laten regelen naar Nkhotakota. Opgelucht haal ik adem en stap weer op de fiets voor het laatste stuk.

In Kasungu blijkt het gewenste hotel echter vol! Dan toch maar naar de buren, dan maar geen zwembad, dan maar geen luxe… Helaas blijkt er geen water uit de douche te komen, dus we regelen een teil water (koud) en wassen ons in ieder geval beter dan gister.

Transport regelen via hier lukt ook al niet, dus we gaan op zoek naar het busstation in de hoop dat die ons verder kunnen helpen. Dat laat zich niet vinden en we vragen bij een benzinepomp. Die dame stopt ons bij een ‘gedeelde taxi’ in: zij helpen je verder. Met 8 mensen in een kleine personenauto is een typische ervaring (this is Malawi!)

Als we op een gegeven moment toch wel erg ver Kasungu uit rijden, vraag ik toch maar eens na. Blijkt dat ze denken dat we nu naar Nkhotakota willen! Zoals ik al vreesde waren we niet duidelijk genoeg geweest. We stoppen en regelen met een van die jongens dat hij ons en onze fietsen morgen met een pick-up komt ophalen bij de lodge. Ze houden een andere auto voor ons aan – iets groter maar met nog meer mensen erin – en proppen ons bij nog 2 anderen in de kattenbak om weer terug naar Kasungu te gaan.

Ik ben benieuwd hoe de reis morgen gaat en wat het gaat kosten. Het zal potentieel niet comfortabel maar wel duur worden. Vanavond gaan we maar eens kijken of we wel mogen eten bij het hotel waar we niet mochten slapen.

lees verder: dag 21