dag 3

datum zo 07-08-16
van – naar op en neer naar het vliegveld om onze fietsen op te halen
verblijf Woodlands Lodge, Lilongwe

We proberen ’s ochtends het vliegveld te bellen, maar het nummer dat ze ons gegeven hebben werkt niet. De eigenaar van de lodge heeft ons nog wat andere nummers gegeven, maar daar krijgen we alleen een bandje te horen dat het nummer tijdelijk niet beschikbaar is.

We besluiten toch maar een dagje langer te blijven in de dure lodge en daar dan maar van te genieten. Het is in een stuk bos in de stad, met veel apen, en een rivier met ‘no swimming crocodiles’. Die laatste hebben zich niet laten zien.

We vragen Ati, die naar het vliegveld gaat om Erna en Timo uit te zwaaien, of zij nog even kan kijken of ze ondertussen twee dozen ziet staan. Maar vlak voor ze dat kan doen, komt onze vriendelijke chauffeur van gisteren vertellen dat de dozen gespot zijn. Hij had zijn nummer gegeven aan iemand bij de douane met de vraag of hij kon bellen als ze er waren. Fijn!!! Dus weer op en neer naar het vliegveld en jaaaaaa!

Teruggekomen nog een heerlijk Indiaas lunch-buffet en daarna de fietsen in elkaar zetten. Geen schade deze keer, fijn!
’s Avonds met Ati naar ‘Four seasons’ waar redelijk matige live muziek is, maar lekker buiten zitten, lekker sfeertje en rare maar lekkere pizza’s. Lilongwe is de hoofdstad, maar redelijk een dorp. En Afrika is vroeg opstaan en vroeg slapen… Past goed bij fietsvakantie. En dat wordt het gelukkig toch, want we hebben weer fietsen!

lees verder: dag 4