dag 8

datum vr 12-08-16
van – naar Senga Bay – Chipoka – ferry 'Chilembwe'
km fietsen 52 km
verblijf Chilembwe

We vertrekken iets later dan we bedacht hebben. Maar dat maakt niet uit. De route is niet zwaar en niet lang. Dus we fietsen relaxt en zijn toch ruim voor de ferry in Chipoka. We gaan doen wat we de komende 2 dagen op de boot ook veel zullen doen. Beetje rondhangen, beetje lezen, dingen opladen met het zonnepaneeltje.
De plaatselijke dorpsgek probeert dingen van onze fiets te trekken, maar wordt weggejaagd. Uit het ‘refreshment’ winkeltje schallen vrolijke muziekjes en het is niet heet in de schaduw.

Er is tijd zat om uit te zoeken waarom mijn achterband langzaam leegloopt. Het is een heel klein stukje metaaldraad, op de een of andere manier weten die altijd mijn banden te vinden.

Een stuk later worden onze fietsen met bagage en al door een klein schriel mannetje via een lastig te lopen rotspartij naar de sloep getild. Ik zou het hem niet nadoen!

Op de boot blijkt de Chilembwe wel heel anders te zijn dan de Ilala waar we zo veel over hadden gelezen en waar we ons echt op hadden verheugd.
Het grootste probleem is het ontbreken van bar en restaurant die de Ilala wel zou hebben! We hebben best wat proviand bij ons, maar dat is met name geschikt als je kunt koken. Dat wordt 2 dagen leven op crackers met pindakaas of honing, koekjes, gedroogde abrikozen en 2 wortels… En wat zakjes chips die ze verkopen.
Hopelijk kunnen we op een van de ports van boot om wat te kopen. Dat lijken anderen in Chipoka ook gedaan te hebben.

lees verder: dag 9