dag 27

datum wo 31-08-16
van – naar Dedza – Mitundu
km fietsen 89 km
verblijf Ufulu resthouse

Het is koud als we opstaan, we vertrekken met de broekspijpen er aan geritst. Het kan hier in de bergen ’s nachts flink afkoelen en vannacht was het goed frisjes. We vertrekken redelijk laat, we verwachten vandaag niet heel ver te fietsen, want we hebben nog 3 dagen om weer in Lilongwe te komen.

Onze route gaat een klein stuk over de M1 om een goede dirt road in te slaan richting Mpunzi waar we eigen houtje de rotsschilderingen willen gaan bekijken. Eenmaal aangekomen worden we echter gelijk aangesproken door een gids. Hij vraagt een schappelijk bedrag en we mogen onze fietsen in zijn kantoortje zetten. Al snel lopen we met de gids en een kudde koters de berg op. Ik ben blij met de gids, want zonder hem hadden we minder gezien. Er zijn hier meerdere locaties, en degene boven op de berg hadden we anders niet gevonden. De schilderingen die we gister in Namzeze zagen waren beter bewaard gebleven, maar dit zijn er een stuk meer. Vooral de reusachtige giraf is leuk.

We vervolgen onze weg en de weg blijft redelijk tot zeer goed en heerlijk rustig. Daarnaast gaan we vooral heel veel rustig aan naar beneden door het typisch Afrikaanse landschap. We genieten en rijden meer kilometers dan gepland. Als we op zoek gaan naar een slaapplek rijden we – zonder resultaat – een kilometer een zijweg in. Dit is weer type zandbak en versterkt het gevoel van mazzel dat we deze dag hebben gehad.

We vinden uiteindelijk een resthouse in Mitundu en kunnen kiezen voor een kamertje met of zonder wc en douche. De self-contained is 2x zo duur, maar het gaat om zo weinig geld dat de keuze snel gemaakt is. Een goede keuze blijkt, want ik word letterlijk kotsmisselijk. En nu kan ik zonder problemen de wc halen om mijn maag te legen. Een vervelend eind aan een mooie dag.

lees verder: dag 28