dag 1

datum vr 05-08-2016
van – naar Utrecht – Schiphol / vliegtuig

 

We vertrekken belachelijk vroeg, wel 8,5 uur voor de vlucht. De afgelopen tijd hebben we veel gehoord over vertragingen onderweg. Werk aan het spoor, extra controles wegens terreurdreiging, gedoe op Schiphol wegens kapotte bagagesystemen, dreigende stakingen bij KLM, je wordt er zenuwachtig van! Vandaar maar extra tijd inbakken.

Maar vrijwel alles loopt soepel, rustig in de trein, fietsdozen voorradig, fietsen inpakken met nauwelijks gekibbel, en we mogen bagage direct inleveren, ook al zijn we uren te vroeg. Even wat gedoe met uitprinten van boarding passes en Jurjan en zijn handbagage worden bijna binnenstebuiten gekeerd, maar uiteindelijk niks schokkends. De vlucht vertrekt op tijd en de voorspelde turbulentie valt reuze mee.

dag 2

datum za 06-08-16
van – naar vliegtuig – Nairobi – vliegtuig – Lilongwe
verblijf Woodlands Lodge, Lilongwe

De overstap in Nairobi verloopt probleemloos en ik ben blij nog even uitgestrekt te kunnen liggen. Ik kan meestal niet of nauwelijks slapen in een vliegtuig, dus doezel nog lekker weg op het vliegveld.

Bij navragen horen we dat de vlucht geen vertraging heeft, we boarden op tijd en zien onze fietsdozen naast het vliegtuig staan. Eentje op de kop, maar de dozen zien er netjes uit. Opeens blijkt er wel vertraging en zitten we een uur in een stilstaand vliegtuig. Nou ja, het zij zo.

Eenmaal in Lilongwe blijken echter de fietsen toch niet meegekomen. Helaas, het liep ook allemaal te soepel gewoon. Na lang wachten kunnen we een formulier invullen en horen we dat ze hopelijk die avond of anders morgen komen. Onze transfer die met een grote pick-up was gekomen om ons op te halen rijdt dus met alleen ons en de bagage naar de lodge.

De lodge is super, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat! ’s Avonds eten we overheerlijk en lekker heet Indiaas eten in de lodge, samen met Ati, die stage loopt in Lilongwe, en Erna en Timo die bij haar op bezoek zijn en morgen weer vertrekken. Een rare gewaarwording om in Afrika familie te ontmoeten.

lees verder: dag 3