dag 25

datum ma 29-08-16
van – naar Mua – Dedza
km fietsen 68 km
verblijf Dedza pottery & lodge

Dedza ligt hemelsbreed 22 km ten westen van Mua, maar de weg gaat eerst 20 km naar het zuiden om dan de bergen in te zigzaggen waardoor de totale afgelegde weg bijna 70 km wordt.

In ongeveer 30 km klimmen van 500 naar 1500 meter hoogte. Het is pittig, maar ook fantastisch. Het uitzicht is na iedere bocht weer anders, de wind is vandaag een verkoelend briesje en dus onze vriend ipv onze bittere vijand, de dorpjes zijn schaars, wat ons even wat rust biedt van de gillende kinderen in dit vriendelijke maar dichtbevolkte land.

Er is een moment waarop we twijfelen of we het wel gaan halen voor het donker, maar de laatste 18 km op de M1 zijn opeens redelijk makkelijk en vliegen voorbij. We arriveren daardoor ruim voor het donker, namelijk al om 14.30 uur, bij ons doel van vandaag en morgen, de Dedza pottery lodge, zusje van de Nkhotakota safari lodge waar we eerder zo genoten hebben. We verwennen onszelf weer met een luxe kamer en boeken voor morgen een tripje naar beroemde rotsschilderingen. Ik ben benieuwd.

lees verder: dag 26