dag 6

datum wo 10-08-16
van – naar Kuti wildlife reserve
km fietsen 13,5 km (in Kuti zelf)
verblijf kamperen bij Kuti

Een onrustige nacht, de tent hebben we niet heel mooi op kunnen zetten vanwege het beton. De tent klappert de hele nacht door. Soms valt het heel even stil, maar dan hoor je in de verte de wind al weer aan komen rollen en weet je dat de tent zo weer een knal krijgt. Ik doe geen oog dicht. Zelfs als om 5.00 uur de wind gaat liggen, kom ik niet meer in slaap. Een half uurtje later stormt Jur de rent uit. Hij haalt helaas de wc’s niet meer en gooit zijn vegetarische curry van gister er weer uit.
Hij besluit te blijven liggen als Ati en ik om 6.00 uur op te staan voor nog een wandeling en ontbijt. Daarna duik ik nog maar weer even mijn bed in om nog een beetje bij te slapen.

Wat wel apart is hier, is dat je direct na je ontbijt je lunch moet bestellen en na je lunch je avondeten. En zelfs dan lukt het ze nog niet om op tijd klaar te zijn.
We reserveren een fiets voor Ati om einde van de middag door het reservaat te gaan fietsen. Als we deze gaan ophalen, ‘moeten’ we eerst voorrang verlenen aan een grote kudde zebra’s met hopen veulens. Jurjan voelt zich al weer wat beter en gaat gelukkig mee.

Als we aankomen bij de receptie zijn toch alle fietsen verhuurd. Gelukkig wordt er een fiets van iemand geleend, helaas zonder remmen. Nu gaan we de meeste tijd toch niet hard want de wegen zijn zanderig, dus we glibberen wat af. We willen iets na vijven bij de sunset deck zijn, maar verkijken ons nogal op de afstanden en vooral de kwaliteit van de wegen. Het laatste stuk is redelijk goed, dus we sjezen om nog op tijd te zijn voor de zonsondergang, vooral voor Ati (zonder remmen) af en toe best link. Maar het lukt! Op de terugweg naar de tent zijn we blij met de goede verlichting op onze fietsen, ik geloof dat wij zo ongeveer de enigen zijn in Malawi met licht op de fiets.

lees verder: dag 7