dag 6

datumWoensdag 24-08-2022
van/naarWidnes – Towyn
km fietsen94km
verblijfHenllys Farm Camping and Touring Site (53°17′53.14″N 03°32′50.79″W)

Dááág TPT, hallo Wales!

Vandaag zien we nog een paar meter van de TPT, maar zo weinig dat we eigenlijk kunnen zeggen die gisteren vaarwel te hebben gezegd. Het was een fijne route, wat mij betreft echt een aanrader.

Vandaag gaan we op weg naar de NCN5. Dit doen we grotendeels via de 562, die de 5 en de 62 (onderdeel van de TPT) aan elkaar verbindt. Van dit stukje verwachten we weinig, maar het is leuker dan gevreesd.

Britse stoplichten

Wel verbazen we ons over de fietsonvriendelijkheid van de stoplichten. Het oversteken van een brede weg gaat hier meestal in 3 tot 5 vreemd slingerende etappes en voor ieder stuk sta je weer een tijd te wachten.

Toch zijn we al snel bij de 5, en nu hebben we in ieder geval een goeie gpx, gelukkig naar want de bewegwijzering is een stuk minder goed hier!

Er zijn leuke stukjes. Maar al snel is het vooral langs grote wegen met wel een afzonderlijk fietspad en middelgrote wegen waar we op de weg zelf fietsen. Het is druk en rumoerig, maar het schiet wel een stuk meer op.

Relaxt fietsen langs deprimerende caravan parks

We zijn blij als we van de weg af gaan en een kustroute gaan doen. Vanaf hier is het relaxt fietsen! Een beetje slalommen om de mensen in de drukkere stukken en af en toe net doen alsof je de kilometers lange deprimerende kleurloze caravan parks niet ziet. Die caravan parks zijn overigens wel een dingetje, het lijkt hier te scheuren van de campings, maar vrijwel allemaal zijn ze van het type ‘no tents’.

Met een ijsje in de hand zoeken we alle apps af naar een camping op haalbare afstand, liefst niet al te ver van de route, waar we wel terecht kunnen met een tent.

We vinden Henllys Farm Camping, dat klinkt goed. We hebben een beeld van een leuke kleine boerencamping. Nou, klein is anders! Het is een gigantische camping, drukker en rumoeriger dan we zouden willen, en het kost 29pond! Maar ach dat is nog steeds voordeliger dan een hotel, en we hebben wel weer zin in een zelf gekookt potje.

lees verder: dag 7