dag 24

datumZondag 11-09-22
van/naarKingsdown-Canterbury
km fietsen43km
verblijfTravelodge Chaucer Central (51°16′36.97″N 01°05′06.95″E)

Uitslapen?

Met een rustig dagje in de planning nemen we ons voor om eens lekker uit te slapen. Maar op onze gebruikelijke tijd van half 8 staan we toch maar op. De kromming van de heuvel ligt niet ideaal en de zon brandt ons al vroeg de tent uit.

Doorfietsen en vroeg het hotel binnenrijden

Ja het is prachtig weer vandaag! En het stukje naar Canterbury is een een korte ontspannen rit. En we hebben deze vakantie nog niet zo door kunnen rijden. Geen hekjes of andere fietssluisjes, en hoewel afwisselend niet heel fotogeniek, dus we stoppen ook al niet om te fotograferen. Rustige weggetjes, grotendeels op glad asfalt, geen onmogelijke klimmen waar je een half uur van uit moet puffen. Het allerlaatste stukje voor Canterbury doet nog een heel klein beetje zijn best om ons te vertragen, met een bescheiden klim op een onverhard bospad.

We hebben al een early check-in geboekt, maar we zijn toch nog een half uur te vroeg bij het hotel. Gelukkig is dat geen probleem, onze kamer is al klaar en we mogen zelfs de fietsen naar binnen rijden.

Kathedraal of kaasplank

Canterbury is een leuk oud stadje en natuurlijk willen we de kathedraal even bekijken, maar de combinatie van steigers, rijen mensen, boa-achtige typetjes met dranghekken en een behoorlijk hoge toegangsprijs, doet ons toch besluiten te kijken of we er om heen kunnen lopen en ’m zo te zien.

Dat valt niet mee! We zien van alles maar vrijwel overal is de kathedraal eigenlijk ergens achter verstopt!

Wel lopen we zo tegen een schattig kaaswinkeltje aan en we besluiten dan daar maar de entreekosten van de kathedraal uit te geven aan een heerlijk kaasplankje. Goed besteed wat mij betreft!

lees verder: dag 25