dag 16

datumZaterdag 03-08-2022
van/naarKingston Seymour – Wick (Glastonbury)
km fietsen50 km
verblijfPaddington Farm Trust (51°09′08.11″N 02°41′29.47″W)

Sightseeing plannen

Uur later dan gewoonlijk vertrekken we na een lekker ontbijtje buiten de tent-deur. Vandaag gaat het eindelijk lukken om een korte dag te doen. Het pan voor vandaag: Een beetje toeristisch doen: langs Cheddar en overnachten bij Glastonbury.

De route naar Cheddar gaat o.a. langs de Strawberry line, dit stuk route is duidelijk voormalige spoorbaan. Veelal extreem recht vooruitkijken door een soort tunneltje gevormd door bomen. Op een gegeven moment zelfs echt tunneltje, best lang en onverlicht. Voor het tunneltje staat een bord dat je fietsverlichting of zaklamp aan moet doen. Het lijkt als we er voor staan nog overdreven, maar eenmaal in de tunnel zijn we erg blij met onze goeie fietsverlichting.

Axbridge vs Cheddar

Vlak voor Cheddar komen we in Axbridge: dat hadden we niet voorzien in onze sightseeing plannen, maar dit blijkt een erg schattig stadje met oude kleurrijke huisjes. Toevallig is er vandaag een farmers market. We houden van markt en er is van alles om inkopen te doen voor overheerlijke broodmaaltijd vanavond.

Na het pittoreske Axbridge is Cheddar is nogal een teleurstelling. We hadden wel verwacht dat het een beetje een ’tourist trap’ zou zijn, maar niet dat er nauwelijks cheddar te koop zou zijn. We vinden uiteindelijk wel wat, maar niet echt in het soort winkeltje waar we op hoopten.

We overwegen een stukje om te fietsen om naar de gorge & caves te gaan. Maar dat schijnt nogal prijzig en wel oké, maar niet geweldig te zijn. Als het dan ook nog licht begint te regenen, besluiten we maar gewoon verder te gaan.

Hippie-camping

De route tussen Cheddar en Glastonbury is iets minder vlak dan eerste deel, maar zeer goed te doen en we gaan niet ver vandaag. Op weg naar de camping hebben we kilometerslang de Glastonbury Tor in ons uitzicht.

Het is tijd voor middagje niks doen met prachtig uitzicht op de camping met hippie-verleden. We praten met de man van de camping, die ons een en ander vertelt over de geschiedenis. Als ik het goed begrijp mochten de hippies bij deze boerderij kamperen nadat ze weggejaagd waren bij Stonehenge, en voordat ze in de lege winkelstraten van Glastonbury intrek namen.

Het is rustig en het uitzicht vanaf de heuvel is mooi, maar een vlak plekje vinden valt nog niet heel erg mee.

lees verder: dag 17