dag 28

datumDonderdag 15-09-2022
van/naarMaldon – Copdock (Ipswitch)
km fietsen71 km
verblijfTomcat Farm (52°01′25.3″N 01°04′28.06″E)

Muggen

Een van de dingen die me zeer beviel tijdens de eerste 2 weken van de vakantie was het volkomen ontbreken van muggen. De tweede helft van de vakantie is dat helaas niet het geval. Afgelopen nacht kampeerden we dicht bij wat vismeertjes en dan kun je er natuurlijk donder op zeggen dat je helemaal lek geprikt wordt. Wel jammer van de verder zo heerlijk rustige camping, waar het hardste geluid komt van het grazen van twee paarden en het felste licht van de net niet meer volle maan.

Aangenaam verrast

Als ik vanochtend de route vast een beetje bekijk op de telefoon, verwacht ik vandaag vooral rustige wegen en de typische weggetjes met heggetjes en een paar stukjes langs grote wegen.

We worden eigenlijk aangenaam verrast als er ook nog diverse paadjes tussen blijken te zitten. Een stuk grote weg kunnen we bovendien overslaan omdat op dat stuk er 2 opties zijn voor de NCN1 en wij uiteraard voor de paadjes gaan i.p.v. de grote weg.

De weg gaat wel wat op en neer maar het klimwerk is te overzien en met maar zo’n 70km in de planning vandaag is dat alleen maar leuk.

Iedereen wil wel eens op vakantie

We proberen ’s middags de camping te bellen, maar na 3 minuten wachtmuziek besluiten we er toch maar gewoon langs te gaan. We zijn er al behoorlijk vroeg en dat is maar goed ook: de camping eigenaresse gaat zelf even op vakantie en eigenlijk neemt ze nu geen boekingen aan. We mogen tòch een nachtje de tent opzetten, mits we morgen niet te laat vertrekken.

We waren eigenlijk van plan morgen wat uit te slapen, want het is nog maar iets meer dan 30km naar de ferry morgen en die gaat pas ’s avonds. Maar we passen ons graag aan, we gaan ons vast wel een paar uurtjes vermaken in Harwich morgen.

lees verder: dag 29 & 30