dag 17

datumZondag 04-08-2022
van/naarWick – Stoford (Yeovil)
km fietsen51,5km
verblijfRexes Hollow Camping (50°55′28.37″N 02°37′11.49″W)

Grijs en druilerig

Grijs en druilerig, dat geldt vandaag voor het weer, maar ook mijn humeur.

Ik had gehoopt dat de korte dag van gisteren me wat energie zou geven, maar ik heb niet best geslapen. We hebben gisteren een hoop tijd besteed om een beetje vlak plekje te vinden op de heuvel om ons tentje te plaatsen. Dat was uiteindelijk minder goed gelukt dan gehoopt en mijn prinses-op-de-erwt-syndroom houdt me enigszins wakker en doet me opstaan met rugpijn.

Ik snijd me vervolgens in mijn duim bij het smeren van een boterham (een opinel is scherp en de pleisters hangen uiteraard al ingepakt aan de fiets). Dan pak ik ook nog eens per ongeluk een van mijn sokken in, zodat ik een ingepakte tas weer helemaal uit mag pakken, en het regent. Hoe laat is het? Oude-mopperkont-tijd dus.

Hoe ver?

De keuze is vandaag weer kort of een flink stuk langer omdat er weer eens een stuk van zo’n 40km is waar we niets geschikts aan overnachtingsplekken kunnen vinden.

Ik ga als een dweil, mijn humeur gaat op en neer, en bij het idee aan 90km vandaag zakt de moed me in de schoenen. Dus toch nog maar weer een korte dag.

Na tent opzetten, douchen en een hele late lunch, willen we nog even naar de stoomtrein met museumpje even verderop. Via een leuk, maar nogal overgroeid paadje, wat we zonder route-beschrijving van de dame van de camping niet gevonden zouden hebben, komen we net op tijd aan om te horen te krijgen dat ze zojuist dichtgaan. Nou ja, dan maar weer naar de tent, schuilen voor nog weer regen. Maar met een boekje is dat op zich geen straf.

lees verder: dag 18