dag 13

datumWoensdag 31-08-2022
van/naarLlanwrthwl – Brecon
km fietsen73,5km
verblijfPriory mill farm (51°57′22.68″N 03°23′08.02″W)

Stijve nek

Als ik opsta is mijn nek wel een beetje stijf. Geen idee of het van de val komt, van de koude wind van gister of misschien wel van hoe ik geslapen heb vannacht. In ieder geval doe ik vandaag maar een buff om, want de ochtend begint frisjes.

Niet dat ik het lang koud heb, er mag meteen weer geklommen worden. Vanochtend geen lange klimmen, maar een hoop venijnige kortere. Ik heb het idee dat ik redelijk doorfiets, maar de kilometers kruipen vanochtend. En hoewel de dag grijs begon en zou blijven, trekt de boel al weer snel open.

Bagger tussen de heggetjes

Het is zweten! De Britten doen gewoon niet aan subtiel klimmen, ik ben echt blij als het even maar 5% is. Zelfs de vlakkere stukken later in de ochtend hebben regelmatig opeen korte hobbels die meteen van 0 naar 10% gaan.

Zo trots als ik gisterenochtend op mezelf was, zo bagger vind ik mezelf vandaag.

De uitzichten zijn vandaag regelmatig mooi, maar niet zo spectaculair als gisteren. Vooral omdat we vandaag heel veel van die smalle weggetjes met hoge heggen en andere begroeiing hebben, net Ierland wat dat aangaat. Dat blokkeert de uitzichten vaak, wat ook wel blijkt als we maar nauwelijks foto’s nemen vandaag.

Vieze patat

We rijden wat meer door dorpjes en denken zo makkelijker wat te lunchen kunnen vinden, maar een tearoom annex gallery (met mooie spullen) heeft niet veel meer dan drinken, ijs en koekjes, de meeste andere plekken die we vinden zijn dicht en uiteindelijk vinden we een fish&chips shop, maar de vis is al op en de patat die we dan maar nemen half koud, vet, slap en eigenlijk gewoonweg oneetbaar. Ik houd niet van eten weggooien, maar driekwart van mijn portie gaat toch de prullenbak in.

De grootste klim van vandaag zit natuurlijk aan het eind, op het warmst van de dag. Hier ben ik wel blij met de hoge heggen. Die geven tijdens het steilste stuk in ieder geval schaduw. En steil wordt het nog: we hadden begrepen zo’n 10%, maar op Jur’s metertje wordt de 19% aangetikt. De mijne geeft 0% aan… als we zo langzaam gaan snapt ie het niet meer namelijk.

We hebben voor vandaag een uiterst sympathiek campinkje getroffen. We zetten onze tent naast een andere rode Hillenberg, het valt extra op hoe erg de onze verkleurd is in al die jaren! Een riviertje klatert, terwijl de kippen om ons heen scharrelen, verontwaardigd dat ze bij ons geen stukjes hotdog krijgen zoals bij onze andere buren.

lees verder: dag 14