dag 3

datumZondag 21-08-2022
van/naarCliffe – Mexburough
km fietsen71,5km
verblijfFerryboat Farm Fisheries (53°29′23.29″N 01°16′45.25″W)

Rustig fietsen

Vannacht heeft het geregend, de beste tijd ervoor, maar we staan op met een blauwe lucht en een wat minder harde wind dan gisteren, heerlijk fietsweer dus.

De route is wat minder avontuurlijk dan het begin van gisteren, maar dat is niet zo erg! De route is afwisselend, veelal rustig, en waar het druk is, is dat met name met wandelaars, die zonder problemen ruimte maken voor ons fietsers.

Mannen en hun speeltjes

Het is een ontspannen dag met een gezellig praatje bij een sluis, gevolgd door onze enige ergernis van de dag; langs het jaagpad is het druk met vissers met de meest bizarre uitrusting van enorme ‘pole extensions’ die regelmatig het pad gewoonweg versperren. Het feit dat het allemaal mannen zijn doet me denken dat ze wellicht aan het compenseren zijn… De meeste vissers letten overigens goed op en maken redelijk snel het pad vrij, maar er zitten ook wat minder sociale gastjes tussen.

De kortste route is niet altijd de beste

Na een late lunch in een hele drukke inn gaat het pad even niet verder i.v.m. reparaties of zo. We zoeken een andere route langs een weggetje dat ook leuk blijkt te zijn ondanks een onverwacht klimmetje tot 11%…

Dan weer terug zien te komen naar de eigenlijke route, wat doen, wat iets omrijden of via dit pad wat heel direct naar de route lijkt te gaan? Het pad ziet er breed en zeer fietsbaar uit, dus hopla heuvel af over het gravel pad. Het pad wordt smaller en smaller tot vrijwel niet bestaand. We wurmen ons weer door brandnetels en komen weer bij modder… gelukkig niet zo diep en niet van die klei zoals gisteren. Nog een klein stukje en ja! Daar is de route weer!

Vandaag zijn alle fietssluisjes trouwens goed te navigeren en de bewegwijzering laat ons maar één keer in de steek. Dan redt de gpx-track ons nu toch, daar voet- en fietspad vandaag grotendeels gelijk op gaan.

Vroeg naar een camping

Dan rest ons nog de keuze: redelijk vroeg stoppen of vrij lang doorgaan, want er komt een stuk aan met weinig campings. We gaan voor de luie optie: een tijdje voor de tent zitten met een boekje is met dit mooie weer ook geen straf!

Het laatste stukje naar de camping is nog even twijfelen: omfietsen of de route die volgens de kaart alleen met trappen over het spoor gaat. We besluiten toch weer de korte route te nemen: dan maar even weer slepen… als we de hoogte van de trappen zien, moet ik wel even slikken, maar dan worden we aangenaam verrast: er is ook een zeer fietsbare helling-overgang! Goed gegokt deze keer dus.

Ik hoop wel dat er vannacht wat minder treinen rijden, want het wel wat rumoerig zo…

lees verder: dag 4