dag 1

datumVrijdag 19-08-2022
van/naarUtrecht – Rotterdam Europoort
km fietsen94km
verblijfP&O ferry richting Hull

Tijd om te vertrekken

We hebben vandaag een hoop tijd om naar Rotterdam Europoort te gaan en plannen om rond 11.00 te vertrekken. Maar als we iets voor tien eigenlijk helemaal klaar zijn, besluiten we toch maar gewoon om te gaan. We kunnen thuis zitten wachten, maar inchecken en boarden begint al heel vroeg dus vroeger aankomen dan nodig is niet erg en extra tijd inbouwen kan geen kwaad.

Nat door regen of zweet

Het weer is klam en broeierig maar gelukkig niet meer zo heet als het geweest is. We worden niet alleen nat van het zweet, diverse buitjes vallen op ons hoofd. Bij de eerste twee schuilen we onder respectievelijk een bushokje en een brug, maar bui 3 en 4 zijn op een weg zonder schuilplekken, tenzij je onder een schaap wilt schuilen. De keus is natregenen of je zeiknat zweten in je regenpak. We kiezen voor de koelere optie en gelukkig zijn deze buien redelijk subtiel.

We hebben gekozen voor de kortere ‘makkelijk doorfietsen’ route i.p.v. de knooppunt route. Scheelt toch weer 8km, maar het betekent wel veel langs drukke provinciale wegen fietsen. Op een separaat fietspad gelukkig, maar een groot deel van de route is daardoor wat saai en erg rumoerig. Een groot deel van de route zien we aan de ene kant voortrazende auto’s, aan de andere kant tekenen van het boerenprotest in de vorm van vlaggen en borden. We zijn wel blij geen stoeten met trekkers, of in brand gestoken vuil met asbest tegen te komen!

Overigens ben ik toch blij dat we voor de kortere optie zijn gegaan. Hoewel het niet heel hard waait, is ie wel de hele route tegen, en hoe dichter we bij zee komen hoe pittiger het wordt. Ik ben blij als de laatste 100 meter met wind in de rug is.

Soepel boarden

Wat ons trouwens opvalt: al na 50km komen we een bordje Rotterdam tegen. Rotterdam ligt een stuk dichter bij Utrecht dan ik dacht… Maar dan moeten we nog 40km tot aan Rotterdam Europoort! Rotterdam is wel heel veel groter dan dorpje Utrecht…

De incheck en het boarden op de P&O ferry gaat soepeler dan we ooit hebben meegemaakt, behalve dat onze ‘cabin keys’ niet werken. Maar ook dat is simpel genoeg te regelen. Dan volgen een gloeiend hete douche en een ijskoud biertje en we voelen ons weer een beetje mens. Op naar onze westerburen!

lees verder: dag 2