dag 23

datumZaterdag 10-09-2022
van/naarJury’s Gap – Kingsdown
km fietsen68,5km
verblijfKingsdown International Camping Centre (51°10′56.29″N 01°23′59.83″E)

Niet vervelend

Over de eerste +- 30km valt weinig meer te vertellen dan dat het niet vervelend is, maar vooral een beetje saai. Rustige weggetjes leiden ons langs enorme, lege akkers. Het is zo vlak dat je je bijna in de polders in Nederland waant. De enige afwisseling wordt gevormd door af en toe wat huizen of een weiland met wat schapen.

Helemaal niet vervelend!

We zijn blij als er in verte weer wat heuvels verschijnen en daarmee afwisseling. Het saaie eerste stuk wordt gelukkig gevolgd door een paadje dat net doet of het een bospaadje is, waar we weer wat modder kunnen ontwijken en een stuk promenade waar we tijdens het slalommen om de voetgangers kunnen genieten van het uitzicht op zee.

Dan komen de white cliffs of Dover in zicht en wordt het nog even hard werken met verschillende wat langere klimmen van rond de 9%. Ze zijn te doen, maar zweten is het wel! Zeker omdat het vandaag opeens weer een heerlijke zomerdag is.

We zijn al vroeg op de camping, zodat alle klamme spullen, inclusief wijzelf, een keer weer lekker kunnen drogen in het zonnetje. De camping heeft een mooi uitzicht over het Kanaal en we genieten van een rustige middag, een pastelkleurige avondlucht en een volle maan boven het water.

Morgen staat er helemaal een korte dag op de planning, gaan we wat toeristisch doen in Canterbury.

lees verder: dag 24