dag 15

datumVrijdag 02-08-2022
van/naarNewport – Kingston Seymour
km fietsen91km + paar kilometer op en neer naar eten
verblijfCranmoor campsite (51°24′12.8″N 02°51′29.7″W)

Bruggen

Voor een regendag is het verdacht blauw vandaag! Het is ook meteen al best warm, dus we zijn blij dat er geen hoge klimmen op de planning staan vandaag.

In Newport lijkt de route via een zogenaamde transporter bridge te gaan. Als we er aankomen torent er een indrukwekkende stellage boven ons uit, met daaraan een zeer Victoriaans ogend plateau hangend. Maar het lijkt er ernstig op dat ie momenteel niet meer echt in gebruik is. We moeten dus toch een brug verder. Jammer, het gevaarte zag er enigszins eng, maar vooral ook fascinerend uit. (Bij nazoeken zie ik dat de brug momenteel gerestaureerd wordt en vanaf voorjaar 2023 weer in gebruik genomen gaat worden).

Begin van de middag staat de 1600 m lange Severn bridge op het programma, waarmee we Wales verlaten. Ik ben al lang blij dat deze een goed afgescheiden fietspad heeft. Van te voren had ik al visioenen van een doodenge oversteek zoals op de Pont de Normandie. Maar dit is eigenlijk heel relaxed fietsen. Alleen als je even stilstaat om een foto te nemen, voel je de brug schudden alsof er een lichte aardbeving is. Op de fiets merk je daar helemaal niks van.

Weer zoeken naar eten en camping

Een lunchplekje vinden lijkt weer eens niet echt makkelijk te gaan, tot een omleiding er ons een in de schoot werpt. We vinden heerlijk eten in een relaxte beer garden. Een geluk bij een omleiding zeg maar.

Daar pakken we de telefoon erbij om uit te zoeken waar we vandaag eens gaan eindigen. Mijn lijf werkt vandaag niet erg mee en het zou eigenlijk gaan regenen, dus we hadden voor vandaag een korte dag bedacht. Maar het weer eens camping-malaise, de ene camping laat geen tenten toe, de andere is alleen voor scouting, de volgende is wel heel erg ver van de route.

Het wordt dus toch maar weer een lange dag. Het is duidelijk dat het weerbericht er gelukkig naast zat (het is zonnig en warm) en de route blijft grotendeels vlak, dus dat scheelt. We doen nog een lange brug, nu over de Avon. Extra lang omdat het gelijk een viaduct is.

De route vandaag is niet heel inspirerend, al doen ze hun best er iets van te maken. Maar het is te veel langs grote wegen. En op het eind, als ik al moe ben, zitten we midden in de spits op drukke middelgrote wegen, waar dus geen los fietspad is.

We belonen onszelf maar door niet zelf te koken, maar voor wat pub-eten en -drinken te gaan.

lees verder: dag 16