dag 22

datumVrijdag 09-09-2022
van/naarSeaford-Jury’s Gap (Rye)
km fietsen78km
verblijfOrca Campsite (50°55′44.75″N 00°49′39.74″E)

Genieten

Wat een feestje vandaag! Na een stevig ontbijt gaan we vandaag weer een erg leuk stuk route doen!

De route mijdt hier de grote wegen en we doen relatief veel autovrije paden. Net uit het hotel gaan we al vrij snel bij zee weg, maar dat is geen straf. We worden namelijk al snel leuke paadjes ingestuurd, vrij veel onverhard. Daar is het na het weer van gisteren wel af en toe hard werken om de plassen en modder te ontwijken is, maar dat is alleen maar leuk.

Een stuk in het bos lijkt er een hond voor ons uit te rennen. Maar we zien maar geen eigenaar en als we beter kijken zien we dat het helemaal geen hond is, maar een vos is. Ons tempo loopt redelijk gelijk op en een hele tijd blijft ie dus een stuk voor ons uitrennen.

Droog de heuvel over

We genieten, voor een groot deel door de leuke route, maar ook niet onbelangrijk: het weer werkt vandaag weer een stuk beter mee. Er valt wel een hele heftige bui, maar ideaal gepland als we net ergens binnen zitten te lunchen in Hastings. Dat was een potentieel einddoel van vandaag, omdat het in de middag weer zou kunnen gaan regenen en na Hastings er een vrij steile heuvel zit die we liever niet in de stromende regen doen. Zeker de afdaling niet, die is nog wat steiler en remmen doen het in de regen toch duidelijk een stuk minder goed. Maar het is nog zo vroeg dat we het erop wagen en ja hoor, we komen de heuvel droog over en krijgen vandaag slechts een klein buitje op ons hoofd.

Vrolijk en mooi op tijd komen we op het kleine campinkje dat we gevonden hebben. Dat was nog wel even zoeken. Het zijn een paar plekken bij iemand in een tuin. Er is gelukkig plek, want er zijn niet echt alternatieven in de buurt en hotels schijnen in dit stuk opeens minstens €300 per nacht te moeten kosten!

lees verder: dag 23