dag 19

datumDinsdag 06-09-22
van/naarRidge-Southampton
km fietsen81km (of 84km als je de ferries meerekent)
verblijfTravelodge (50°54′02.78″N 01°24′16.83″W)

Bos, hei en strand

Vanochtend is het nog grijs als we starten. Het is snel duidelijk dat vandaag een erg leuke route gaat worden. We zitten nu op de NCN 2 en die bevalt stukken beter dan de 26.

Wat een leuke route vandaag! Al vroeg in de route treffen we een ree op een leuk bospad, we gaan een heide natuurgebied op en hoewel het regenpak aan gaat, weer uit en weer aan, vermaken we ons kostelijk. Het voelt als de mooiste stukken Hoge Veluwe, maar dan zonder de drukte, en dan ook opeens nog de zee! Die heb je dan weer niet op de Veluwe!

Harder fietsend dan mag

De route gaat een deel over de promenade met een flinke golvende zee naast ons en een heerlijke wind in de rug. Dit stuk mag je in juli en augustus niet fietsen! Ik vermoed dat de alternatieve route over de grotere weg boven op de klif gaat, maar gelukkig zijn wij er buiten het hoogseizoen en zoeven wij heerlijk langs zee. Ook al mogen we hier nu dus fietsen, overal staan wel bordjes dat je hier maar maximaal 10 mijl per uur mag, maar het is rustig, en die 16 km per uur met wind in de rug voelt toch wat raar.Wij gaan dus toch maar iets te hard…

Afwisselende dag

Na een stuk met een pontje komen we al snel in National Park The New Forest, met meer bos en hei, meer hertjes en heel veel New Forest ponies.

De dag blijft afwisselend: bospaadjes, kleine en grotere wegen, tracks door een weiland, grindwegen, verstopte paadjes die we gelukkig vinden door onze gpx track, nog een tweede ferry.

De Hythe ferry vertrekt aan het eind van een belachelijk lange pier. Ticketprijs is inclusief het treintje dat je over die pier brengt, maar daar kunnen onze fietsen niet in mee. We krijgen helaas geen korting en we mogen niet fietsen. Wij lopen braaf de pier helemaal af (tijd zat ten slotte voordat de volgende vertrekt), maar we zijn de enige fietsers die zo braaf zijn.

De dag verloopt voornamelijk met wind mee, kent een paar bescheiden klimmetjes maar is grotendeels vlak en het is vanaf het middaguur droog en regelmatig met een bescheiden zonnetje. Een van mijn favoriete dagen deze vakantie, tot nu toe in ieder geval.

lees verder: dag 20