dag 11

datumMaandag 29-08-2022
van/naarTal-y-bont – Penegoes
km fietsen51km
verblijfLlwyn Orchard Camping (52°35′36.52″N 03°48′57.91″W)

Even rust voor zere spieren

Vanochtend doet alles nog pijn als ik opsta. Vooral mijn armen en schouders die niets gewend zijn, voelen dat ik gister zo’n 2 uur een kleine 40 kilo aan fiets, bagage en water een heuvel op gesjord heb.

Gelukkig worden we vanochtend eerst getrakteerd op ongeveer 20km grotendeels vlak. Eerst langs zee, dan over Barmouth Bridge, een nogal rammelende best lange brug met gammele planken waar ik bang ben ieder moment doorheen te kunnen zakken. Maar de brug gaat over een prachtige riviermonding van de Mawddach, waar we vervolgens een tijd langs mogen fietsen. We snappen waarom Tal-y-bont zo vol met campings zit: zee, bergen en dit prachtige stukje Wales vlakbij.

En weer klimmen

Het plezier van makkelijk rijden door een wonderschone omgeving kan helaas niet duren. Het blijft echt prachtig hier, maar als we weer gaan klimmen is het natuurlijk weer niet subtiel. Gelukkig niet de bijna constante klim van 10-20% van gisteren, maar toch wel vrij constant tegen de 10% en af en toe daar ook weer boven. Ik kan op zich stukken fietsen, maar moet toch ook weer aardig wat lopen. En vandaag schijnt de zon volop tijdens het klimmen en dan ben ik helemaal snel stuk.

Het uitzicht is echt fenomenaal en dat maakt echt een hele hoop goed, maar het maakt me helaas geen betere klimmer.

Tijdens een lunch bij een craft center iets van de route af bekijken we onze opties voor vanmiddag. Er staat ons een hele lange klim te wachten, in een gebied met helaas weinig tot geen overnachtingsplekken. Wat er is, blijkt al volgeboekt. Sowieso is het de vraag of ik die klim vandaag nog ga redden.

Rust in de bongerd

We gaan dus op zoek naar een camping voor de volgende heuvel. Na lang lang zoeken vinden we er een, wel iets buiten de route, maar op doenbare afstand. Dat blijkt een schot in de roos, het is super leuke camping en we zijn de enige in de boomgaard. Vannacht geen klapperende autodeuren, keffende hondjes en dergelijke, maar een vriendelijke ontvangst en wisselgeld in de vorm van een fles heerlijke appelsap en wat appels.

We zijn eens wat vroeger op de camping, dus eindelijk is er tijd om de fietsen eens goed na te lopen en te onderhouden. Ook best een goed plan, hopelijk fiets ik dan morgen zo die berg op (a girl can dream)…

lees verder: dag 12